Zomerse noedelsoep met gember

vrijdag 22 mei 2020 - 10:05
Getty Images
Perfect als lunch, thuis of op het werk!

Voor dit receptje snijd je de groenten flinterdun en leg ze in een apart potje om mee te doen naar het werk. Ook de klaargemaakte noedels voeg je daaraan toe. De bouillon doe je in een thermos en warm je op tijdens de middag. Het enige wat je tijdens de lunch moet doen, is je bouillon opwarmen en bij de groenten en noedels gieten. Door de warmte zullen je groenten lichtjes garen. Je kan eventueel een stukje vlees of vis van de avond ervoor erbij serveren.

Dit heb je nodig

  • 250 gram eiernoedels
  • 2 uien
  • 1 teen look
  • 2 laurierbladen
  • Gember (ongeveer 3 cm)
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 lente-uien
  • Een halve chili
  • 100 gram champignons
  • 100 gram sojascheuten
  • Courgette
  • Optioneel: verse koriander of andere verse kruiden

Aan de slag!

  1. Snijd de ui in fijne slierten. Fruit aan in een grote pot. Laat de ui zweten op een zacht vuurtje. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Voeg toe aan de pot samen met een teentje look en de laurier.
  2. Blus met de sojasaus en groentebouillon. Laat op een zacht vuurtje inkoken
  3. Snijd de courgette in fijne plakjes. Doe hetzelfde met de champignons, chili en de lente-ui. Doe de groenten samen met de sojascheuten in een kom of potje met deksel. Voeg verse kruiden toe.
  4. Kook de noedels gaar zoals beschreven op het pakje en spoel ze onder koud water.
  5. Doe de bouillon in een thermos of in een ander potje met deksel. Eventueel kan je de soep nog door een zeefje halen.
  6. Warm de bouillon op in microgolfoven en giet over de groentjes en noedels wanneer je wilt eten.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!