Herbeluister De Pré Historie van 15 november

dinsdag 27 oktober 2015 - 17:05
Op zondag 15 november bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit '67, '77, '87 en '97.
Op zondag 15 november brachtt Guy je het nieuws én de leukste hits uit de derde week van november 1967 (48 jaar geleden), de derde week van november 1977 (38 jaar terug), de derde week van november 1987 (28 jaar geleden), en de derde week van november 1997 (18 jaar geleden).
[ds nid:48857|build_mode:teaser]
Enkele opvallende hits van 48 jaar geleden waren in november 1967: Soul Man van Sam & Dave, Horen Zien En Zwijgen van Will Tura, en Itchycoo Park van The Small Face. Verder Jean-Paul Sartre op het Russell Tribunaal over de mogelijke oorlogsmisdaden van de Amerikanen in Vietnam, wielrenner Ferdinand Bracke over zijn werelduurrecord, enkele kandidaten van Canzonissima die zich voorstelden aan het publiek, en 2 Vlaamse renners over de sluiting van het Brusselse sportpaleis waarop zij niet waren uitgenodigd.
Spanish Stroll van Mink DeVille, Mia van Luk Vankessel, en The Name Of The Game van Abba waren enkele van de straffe platen in de derde week van november 1977. Verder hoor je Lode Claes over zijn nieuwe Vlaamse Volkspartij, een boze inwoner van de opnieuw overstroomde Sint-Andries-wijk in Antwerpen, Godfried Danneels die bisschop van Antwerpen werd, en enkele bekende radiostemmen van toen die nieuwe platen van Vlaamse artiesten voorstelden.
Na 11 uur naar de derde week van november 1987 met enkele vakbondsmensen over de staking bij het bedrijf Vieille Motagne in Balen, productieleider tv-amusement Jan Geysen ging weg bij de BRT om een eigen productiehuis op te starten, wielrenner Jacques Anquetil overleed, en Paul Jambers had het in Argus bij Jan Van Rompaey over de problemen om studentendopen te filmen. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Bad van Michael Jackson, Eén Kopje Koffie van VOF De Kunst, en Wonderful Life van Black.
Daarna terug naar de derde week van november 1997 met Cat Stevens die na vele jaren nog eens een concert gaf voor de moslims in Bosnië, de Britse prins Philip nalv het jubileum van The Queen die toen 50 jaar op de troon zat, Leonardo DiCaprio op de première van de film Titanic, en Agnes en haar vader Andras Pandy beschuldigd van minstens 10 moorden. Plaatjes die het toen goed deden op de radio en in de hitlijsten waren: Laat Me Alleen van Mama’s Jasje, Tubthumping van Chumbawamba, en Torn van Natalie Imbruglia.
Speellijst
Soul Man - SAM & DAVE
Baby, now that I've found you - THE FOUNDATIONS
(You make me feel like) A natural woman - ARETHA FRANKLIN
Itchycoo park - THE SMALL FACES
Horen zien en zwijgen - WILL TURA
Excerpt from a teenage opera - KEITH WEST
The day I met Marie - CLIFF RICHARD
To sir with love - LULU
Spanish stroll - MINK DEVILLE
Rockin' all over the world - STATUS QUO
It's so easy - LINDA RONSTADT
Mia - LUK VANKESSEL
Best of my love. - EMOTIONS
The name of the game - ABBA
Je doet het altijd snel - DE CONDORS
Egyptian reggae - JONATHAN RICHMAN
Come on, let's go - LOS LOBOS
Bad - MICHAEL JACKSON
Faith - GEORGE MICHAEL
I lie and I cheat - WON TON TON
Wonderful life - BLACK
Little lies - FLEETWOOD MAC
Spice up your life - SPICE GIRLS
Laat me alleen - MAMA'S JASJE
Torn - NATALIE IMBRUGLIA
I will come to you - HANSON
As long as you love me - BACKSTREET BOYS
Tubthumping - CHUMBAWAMBA
I'll be missing you - PUFF DADDY & FAITH EVANS
Sunchyme - DARIO G

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!