Herbeluister De Pré Historie van 24 januari

woensdag 6 januari 2016 - 13:43
Op zondag 24 januari bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit '68, '78, '88 en '98.
Zondag 24 januari bracht Guy je het nieuws én de leukste hits van de vierde week van januari 1968 (48 jaar geleden), van de vierde week van januari 1978 (38 jaar terug), van de vierde week van januari 1988 (28 jaar geleden), en van de vierde week van januari 1998 (18 jaar geleden).
[ds nid:49574|build_mode:teaser]
Enkele opvallende hits van 48 jaar geleden waren in de vierde januariweek van 1968: Hello Goodbye van The Beatles, Darlin' van The Beach Boys, en Laat Ons Goede Vrienden Zijn van Marva. Verder hoor je de Vlaamse universiteitsprofessoren die pleitten voor Leuven-Vlaams, heibel binnen de toen nog unionistische CVP over de splitsing van die Leuvense unief, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Dean Rusk over het Pueblo-incident waarbij het Amerikaanse spionageschip USS Pueblo werd geënterd door Noord-Korea, en de crash van de Amerikaanse B-52 bommenwerper boven Groenland waarbij het gigantische vliegtuig vier kernbommen verloor.
Only The Strong Survive door Billy Paul, Annelies Uit Sas Van Gent door Louis Neefs, en Desiree van NeiI Diamond (die zondag 24 januari 2016 zijn 75e verjaardag viert) waren enkele van de straffe platen in de vierde week van januari 1978. Verder hoor je de straffen die werden uitgesproken tegen onderzoeksrechter Guy Jespers en zijn kompanen, het ongeval in de kerncentrale van Tihange waarbij een aantal werknemers radioactief werden besmet, de ontvoering van baron Empain, en de mogelijke gevolgen het neerstorten van een Russische satelliet die op kernenergie werkte.

Na 11 uur nieuws en hits uit de vierde januariweek van 1988 met de Italiaanse zakenman Carlo De Benedetti versus de Vlaamse zakenman André Leysen in verband met de Generale, Willy Claes die informateur af was, en Dehaene die hem opvolgde. Enkele hits van 28 jaar geleden waren: Turn Back The Clock van Johnny Hates Jazz, Ce Soir Calypso van Raymond, en China In Your Hand van T'Pau.
Daarna terug naar de vierde week van januari 1998 met Getuige X1 over de moord op Christine Van Hees, Dutroux die riep dat hij X1 niet kende, en zijn advocaat die beweerde dat haar verklaring niet geloofwaardig waren, André Vermeulen over Sexy Bill, de Amerikaanse president die meer en verwikkeld raakte in seksschandalen, en de president die verklaarde dat hij geen seks had met Monica Lewinski. Plaatjes die het toen goed deden waren: Together Again van Janet Jackson, Liefste van Isabelle A, en High van Lighthouse Family.
Speellijst
Hello goodbye - THE BEATLES
Darlin' - THE BEACH BOYS
Baby come back - THE EQUALS
Laat ons goede vrienden zijn - MARVA
The ballad of Bonnie and Clyde - GEORGIE FAME
World - THE BEE GEES
Thank u very much - SCAFFOLD
Only the strong survive - BILLY PAUL
If I had words - YVONNE KEELEY & SCOTT FITZGERALD
Desiree - NEIL DIAMOND
Annelies uit Sas van Gent - LOUIS NEEFS
Don't it make my brown eyes blue - CRYSTAL GAYLE
A far l'amore comincia tu - RAFAELLA CARRA
Heroes - DAVID BOWIE
Floral dance - BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND
Love in the first degree - BANANARAMA
Heaven is a place on earth - BELINDA CARLISLE
Letter from America - THE PROCLAIMERS
Turn back the clock - JOHNNY HATES JAZZ
Ce soir calypso - RAYMOND VAN HET GROENEWOUD
China in your hand - T'PAU
Together again - JANET JACKSON
Everything's gonna be alright - SWEETBOX
Slam Dunk (Da Funk) - FIVE
Liefste - ISABELLE A
High - LIGHTHOUSE FAMILY
Cose della vita - EROS RAMAZZOTTI & TINA TURNER
Sunchyme - DARIO G

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!