Herbeluister De Pré Historie van 8 november

dinsdag 20 oktober 2015 - 14:34
Op zondag 8 november bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit '63, '73, '83 en '93.
Op zondag 8 november bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit de tweede week van november 1963 (52 jaar geleden), de tweede week van november 1973 (42 jaar terug), de tweede week van november 1983 (32 jaar geleden), en de tweede week van november 1993 (22jaar geleden).
[ds nid:48781|build_mode:teaser]
Enkele opvallende hits van 52 jaar geleden waren in november 1963: I Want To Hold Your Hand van The Beatles, Waar En Wanneer van Bob Benny, en It’s Allright van The Impressions. Verder het Vlaams Actiecomité dat betoogde in Antwerpen voor een ‘federaal België en een federaal Europa’, studenten over de programma’s op de toenmalige Vlaamse televisie, Will Ferdy over zijn shows, en Westvlaamse schipbreukelingen die in Oostende arriveerden aan boord van de ferryboot.
Prisencolinensinainciusol van Adriano Celentano, Een Lied Voor Kinderen van Dimitri van Toren, en Oh Mama van Salix Alba waren enkele van de straffe platen in de tweede week van november 1973. Staking bij Volkswagen in Vorst voor meer loon, invoering van snelheidsbeperkingen in ons land, Eddy Merckx over vermeend dopinggebruik, en onze ministers over de inflatiebestrijding in Europa.
Na 11 uur naar de tweede week van november 1983 met Ludo Dierickx van Agalev over de plaatsing van kernraketten, premier Martens over hetzelfde onderwerp tijdens het kernrakettendebat in het parlement, een fikse aardbeving in Luik, en minister Tindemans ontgoocheld na de EG-top in Athene. Enkele hits van 32 jaar geleden waren: Gold van Spandau Ballet, Omdat Ik Van Je Hou van Will Tura, en Suddenly Last Summer van The Motels.
Daarna terug naar de tweede week van november 1993 met het leven van Salman Rushdie sinds hij ondergedoken was, de Amerikaan Bobbitt van wie de penis werd afgesneden door zijn vrouw die hem van verkrachting beschuldigde, de teleurstellende verkoop van de Ark-boot in de haven Antwerpen, en de onverwachte gevolgen van het verbod op storten van radioactief afval in zee. Plaatjes die het toen goed deden op de radio en in de hitlijsten waren: Paying The Price Of Love van The Bee Gees, Paradijs van Frank Boeijen, en Go West van The Pet Shop Boys.
Speellijst
When I'm walking (Let me walk) - FATS DOMINO
(You're the) Devil in disguise - ELVIS PRESLEY
I want to hold your hand - THE BEATLES
You were made for me - FREDDIE & THE DREAMERS
Sukiyaki - KYU SAKAMOTO
Waar en wanneer - BOB BENNY
C'est ma fête - RICHARD ANTHONY
Blue bayou - ROY ORBISON
It's all right - THE IMPRESSIONS
Ballroom blitz - THE SWEET
Prisencolinensinainciusol - ADRIANO CELENTANO
Photograph - RINGO STARR
Goodbye yellow brick road - ELTON JOHN
Oh, mama - SALIX ALBA
The day that Curly Billy shot down crazy Sam McGee - THE HOLLIES
Pepperbox - THE PEPPERS
Come back and stay - PAUL YOUNG
They don't know - TRACEY ULLMAN
Gold - SPANDAU BALLET
Suddenly last summer - THE MOTELS
Omdat ik van je hou - WILL TURA
Tonight, I celebrate my love for you - PEABO BRYSON & ROBERTA FLACK
Sensualité - AXELLE RED
Paradijs - FRANK BOEIJEN
Paying the price of love - THE BEE GEES
Disco inferno - TINA TURNER
Relight my fire - TAKE THAT
Sterker dan - BARBARA DEX
Go West - PET SHOP BOYS

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!