De Pré Historie van 23 oktober

dinsdag 4 oktober 2016 - 19:12
Op zondag 23 oktober bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit '67, '77, '87 en '97.
Zondag 23 oktober bracht Guy je het nieuws én de leukste hits van de 4e week van oktober 1967 (49 jaar geleden), van de 4e week van oktober 1977 (39 jaar terug), van de 4e week van oktober 1987 (29 jaar geleden), en van de 4e week van oktober 1997 (19 jaar geleden).
Enkele opvallende hits van een 49 jaar geleden waren All You Need Is Love van The Beatles, Horen Zien En Zwijgen van Will Tura, en The Letter van The Box Tops. Verder hoor je de Israëlische minister van buitenlandse zaken Abba Eban over het Israëlische marineschip dat tot zinken werd gebracht door een Egyptische torpedo, onze minister van toerisme Piers, over het goede toeristische seizoen van 1967, wat moest een jonge vrouw 49 jaar geleden doen om airhostess te worden bij Sabena, de Britse Lord Chalfont over de toetreding van zijn land tot de EEG, en Leon Ritzen die bij Beerschot 2 goals maakte tegen Anderlecht en daarmee de held van de dag was.
Dreams van Fleetwood Mac, Je Wordt Ouder Papa van Peter Koelewijn, en I Feel Love van Donna Summer waren enkele van de straffe platen in de 4e week van oktober 1977. Verder hoor je de voorzitter van het Egmontcomité Clem De Ridder, een reactie op het protest door premier Martens tegen het Egmontpact, Gommaar Vervust over het grote aantal jonge verkeersdoden tijdens het weekend, en een nieuwe sport in St-Pieters-Leeuw: rollerski, ski’s op wieltjes.
Na 11 uur nieuws en hits van de 4e week van oktober 1987 met een bijdrage over radioactieve garnalen uit de Noordzee voor de Belgische kust, triathlon-atlete Lieve Paulus, en Mel Brooks die zijn film Space Balls kwam voorstellen op het filmfestival van Gent. Enkele hits van 29 jaar geleden waren: Bad van Michael Jackson, Toveren van Herman van Veen, en Joe Le Taxi van Vanessa Paradis.
Daarna terug naar de 4e week van oktober 1997 met opgravingen en huiszoekingen met lijkenhonden in de woningen van seriemoordenaar Andras Pandy in Brussel, een ervaringsdeskundige over stalking, Jacques Villeneuve die WK F1 werd, en Michael Schumacher die zijn fout bij een aanrijding tijdens een F1-wedstrijd toegaf. Plaatjes die het toen goed deden waren onder meer: Men In Black van Will Smith, Laat Me Alleen van Mama’s Jasje, en Another Day van Buckshot Lefonque.
Speellijst
All you need is love - THE BEATLES
Jackson - NANCY SINATRA & LEE HAZLEWOOD
San Francisco - SCOTT McKENZIE
The letter - THE BOX TOPS
Horen zien en zwijgen - WILL TURA
Soul finger - THE BAR KAYS
Pleasant valley sunday - THE MONKEES
Homburg - PROCOL HARUM
Happy Days - PRATT & McLAIN
Give a little bit - SUPERTRAMP
Dreams - FLEETWOOD MAC
Je wordt ouder papa - PETER KOELEWIJN
I feel love - DONNA SUMMER
2-4-6-8-Motorway - TOM ROBINSON BAND
Star Wars title theme - MECO
Bad - MICHAEL JACKSON
Love in the first degree - BANANARAMA
Toveren - HERMAN VAN VEEN
You win again - THE BEE GEES
Joe le Taxi - VANESSA PARADIS
Never gonna give you up - RICK ASTLEY
Men in black - WILL SMITH
Laat me alleen - MAMA'S JASJE
Alane - WES
Laura non c'e - NEK
Another day - BUCKSHOT LEFONQUE
Candle in the wind 1997 - ELTON JOHN
Sunchyme - DARIO G

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!