De Pré Historie van Paaszondag 4 april 2021

dinsdag 30 maart 2021 - 18:16
Op Paaszondag reizen we door de tijd naar de eerste week van april 1964, 1984, 1994 en 2004. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 57, 37, 27 en 17 jaar geleden.

- opvallende songs van 57 jaar geleden in week 1 van april 1964 waren onder meer: Maria No Mas van Cliff Richard (zie foto), Can’t Buy Me Love van The Beatles, en Nathalie van Gilbert Bécaud.  Cliff Richard was toen één van de GROTE idolen van de Vlaamse jeugd; dat hoor je van enkele jongeren zélf van 57 jaar geleden. Verder zorgde de artsenstaking in ons land voor heel wat beroering; je hoort premier Lefèvre, de woordvoerder van het stakende artsensyndicaat, en de vakbonden die zich verzetten tegen de staking van de dokters. En tenslotte kwamen we begin april ’64 ook te weten hoe je als automobilist een tram mocht voorbijsteken.

- Adult Education van Hall & Oates, Girls Just Want To Have Fun door Cyndi Lauper, en Scratchin’ Zwaantjes van Urbanus waren 3 opvallende songs in de eerste aprilweek van 1984. Daarnaast hoor je professor Verhulst, de toen nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van de BRT over de radio, bondscoach Guy Thys over de strenge straffen die enkele van zijn Rode Duivels opliepen bij Standard, en een bijzondere (1 april?) vondst van een pré-historische mens. 

- na 11 uur nieuws en hits uit de eerste week van april 1994 met Strani Amori door Laura Pausini, Fatsoen van Philippe Robrecht, en Without You in de hitversie van Mariah Carey. Verder één van de twee waarnemende burgemeesters van Brussel Freddy Thielemans, minister van binnenlandse zaken Tobback over die Brusselse Belgenmop, en de laatste Vlaamse dienstplichtigen die zich met hangende pootjes aanboden in de kazerne Majoor Blairon in Turnhout.  

- daarna 17 jaar terug in de tijd naar week 1 van april 2004 met Amazing van George Michael, Left Outside Alone door Anastacia, en Obsesion van Aventura. Daarnaast enkele gespreksonderwerpen van toen: de Nederwiet was té sterk, Moslim-terroristen bliezen zichzelf op in een appartement in Madrid, Bart Somers was boos op Jean-Luc Dehaene, en RIP Briek Schotte, de laatste échte ‘Flandrien’.  

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Can’t buy me love – THE BEATLES

It’s in his kiss (shoop shoop song) – BETTY EVERETT

Bits and pieces – DAVE CLARK FIVE

Tell me when – THE APPLEJACKS

Nathalie – GILBERT BECAUD

Draai dan 79 72 04 – WILL TURA

Pour moi la vie va commencer – JOHNNY HALLYDAY

Maria no mas – CLIFF RICHARD (zie foto)

Girls just want to have fun – CYNDI LAUPER

Adult education – HALL & OATES

Somebody’s watching me – ROCKWELL

Don’t answer me – THE ALAN PARSONS PROJECT

Dance hall days – WANG CHUNG

Scratchin’ zwaantjes – URBANUS

Zware jongens – TOOTS THIELEMANS (instrumental)

Don’t turn around – ACE OF BASE

Fatsoen – PHILIPPE ROBRECHT

Strani amori – LAURA PAUSINI

Everything changes – TAKE THAT

Arno – BART VAN DEN BOSSCHE

Without you – MARIAH CAREY

Don’t stop the music – ASTRID

Amazing – GEORGE MICHAEL

Voor haar – GENE THOMAS

Left outside alone – ANASTACIA

Obsesion – AVENTURA

Mad world – MICHAEL ANDREWS & GARY JULES

Eindtune - DE PRE HISTORIE

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!