De Pré Historie van zondag 14 maart 2021

maandag 8 maart 2021 - 20:17
De tweede zondag van maart reizen we samen door de tijd naar week 2 van maart 1967, maart 1977, maart 1987 en maart 1997. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 54, 44, 34 en 24 jaar geleden.

- opvallende songs van 54 jaar geleden in de tweede week van maart 1967 waren onder meer Eleanor Rigby van The Beatles,Matthew And Son van Cat Stevens, en It Takes Two van Marvin Gaye & Kim Weston. Verder hoor je hoe het was om te wonen in een flat op de 20e verdieping, de Amerikaanse president Lyndon B Johnson over de oorlog in Vietnam, de diskwalificatie van wielrenner Willy Planckaert (vader van Eddy en Walter Planckaert), en VS-minister Dean Rusk over de dochter van Stalin, Svetlana, die politiek asiel aanvroeg in de Verenigde Staten.  

- Go Your Own Way van Fleetwood Mac (zie foto), Boogie Nights van Heatwave, en Knowing Me, Knowing You van Abba waren 3 sterke songs in de tweede week van maart 1977. Daarnaast hoor je premier Tindemans over de ontbinding van het Parlement terwijl zijn regering aan de macht bleef, Vic Anciaux van de Volksunie die fel protesteerde tegen die gang van zaken, schepen Bob Cools die maatregelen trof tegen de vele reclameborden in Antwerpen, en een bijzondere Mariaviering in een garage in Mortsel.

- na 11 uur nieuws en hits uit de tweede week van maart 1987 met Running In The Family van Level 42, Diamonds On The Soles Of Her Shoes van Paul Simon, en Shake You Down van Gregory Abbott. Verder reporter Reddy De Mey met een Britse overlevende van de scheepsramp met de veerboot Herald Of Free Enterprise, de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen over vaten die uit de gekantelde Herald spoelden, en de ligging van het schip op een zandbank voor de haven van Zeebrugge.  

- daarna 24 jaar terug in de tijd naar de tweede week van maart 1997 met Porselein door Yasmine, Don’t Speak van No Doubt, en Step By Step door Whitney Houston. Daarnaast een gezin waarvan de vader en zijn vier zonen allemaal werkten in de Renault fabriek in Vilvoorde die werd opgedoekt, juichende fans van Paul McCartney toen hij uit Buckingham Palace kwam waar hij door de Britse Queen was geridderd, en een ééndagsfanfare in Zichem.   

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Happy Jack – THE WHO

It takes two – MARVIN GAYE & KIM WESTON

De wandelblub – JASPERINA DE JONG

Release me – ENGELBERT HUMPERDINCK

Matthew and son – CAT STEVENS

Rio de Janeiro – ANN SOETAERT

Georgy girl – THE SEEKERS

Eleanor Rigby – THE BEATLES

Knowing you, knowing me – ABBA

Go your own way – FLEETWOOD MAC (zie foto)

Don’t leave me this way – THELMA HOUSTON

In rook vergaan – ANN CHRISTY

Boogie nights – HEATWAVE

Voici les clefs – GERARD LENORMAN

Year of the cat – AL STEWART

Soul cha cha – VAN McCOY (instrumental)

Running in the family – LEVEL 42

I knew you were waiting for me – ARETHA FRANKLIN & GEORGE MICHAEL

Mooie dagen – JOHAN VERMINNEN

Diamonds on the soles of het shoes – PAUL SIMON

Shake you down – GREGORY ABBOTT

The right thing – SIMPLY RED

Porselein – YASMINE

Who do you think you are – SPICE GIRLS

Don’t speak – NO DOUBT

Step by step – WHITNEY HOUSTON

Up into the sky – SUNNY SIDE UP

Encore une fois – SASH! (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!