De Pré Historie van zondag 22 november 2020

woensdag 18 november 2020 - 16:36
Ik neem je zondag mee naar de vierde week van november 1967, ’77, ’87 en 2007. Anders gezegd: 53, 43, 33, en 13 jaar terug in de tijd.

- opvallende platen van 53 jaar geleden in week 4 van november 1967 waren Ha! Ha! Said The Clown van Manfred Mann, Hello Goodbye van The Beatles, en Arme Joe van Will Tura. Verder de burgemeester van Brugge over de plannen voor de uitbreiding van de haven van Zeebrugge, presentator Jan Theys die de nieuwe kandidaten voorstelde van het tv-programma Canzonissima, en een ‘Love-In’ in een Dominikanerkerk in Maastricht.

- A Far L’Amore Comincia Tu van Raffaella Carra, The Name Of The Game van Abba, en Spanish Stroll van Mink DeVille waren 3 van de prachtsong in de vierde week van november 1977. Daarnaast hoor je zangeres Marva over haar jeugddromen, de eerste vlucht van het supersonische passagiersvliegtuig Concorde naar New York in amper 3,5 uur, voetbalheld Ludo Coeck die werd teruggefloten door bondscoach Guy Thys omdat Ludo in een interview had gezegd dat de Belgen geen kans maakten tegen het Nederlandse Nationale elftal, en bokser Jean-Pierre Coopman die terugblikte op zijn match voor het Europees Kampioenschap tegen Evangelista.

- na 11 uur nieuws en hits uit de vierde novemberweek van 1987 met Faith van George Michael (zie foto), Wonderful Life van Black, en Zussen van Jan De Wilde. Verder de ministers van buitenlandse zaken van de VS en de Sovjet-Unie die een akkoord bereikten over het verminderen van het aantal middellange afstands kernraketten, de toen enige Volksvertegenwoordiger van het Vlaams Blok Gerolf Annemans met scherpe woorden op het partijcongres in de aanloop naar de verkiezingen, gepensioneerden die elke dag naar de Antwerpse Zoo kwamen om ‘hun’ dieren te vertroetelen, en administrateur-generaal Cas Goossens over de toekomst van de BRT.

- daarna 13 jaar terug in de tijd naar de vierde week van november 2007 met ondermeer Don’t Stop The Music van Rihanna, Foundations van Kate Nash, en Hey There Delilah door Plain White T’s. Buitenlandse chauffeurs deden hun beklag over de slechte toestand van onze Belgische wegen, het cruiseschip Explorer vaarde tegen een ijsberg in Antarctica, felle bosbranden teisterden de chique buurt van Malibu in Californië, en ex-schaakkampioen en opposant van Poetin Gary Kasparov werd handhandig opgepakt tijdens een demonstratie in Moskou.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

The letter – THE BOX TOPS

Ha! Ha! Said the clown – MANFRED MANN

Hello goodbye – THE BEATLES

Arme Joe – WILL TURA

Une larme aux nuages – ADAMO

Homburg – PROCOL HARUM

The rain, the park and other things – THE COWSILLS

It’s so easy – LINDA RONSTADT

Spanish stroll – MINK DEVILLE

A far l’amore comincia tu – RAFFAELLA CARRA

Vluchten kan niet meer – FRANS HALSEMA & JENNY AREAN

The name of the game – ABBA

2-4-6-8-motorway – TOM ROBINSON BAND

Watching the detectives – ELVIS COSTELLO

Floral dance – BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND (instrumental)

Come on, let’s go – LOS LOBOS

Never can say goodbye – THE COMMUNARDS

Faith – GEORGE MICHAEL (zie foto)

Zussen – JAN DE WILDE

Love in the first degree – BANANARAMA

Wonderful life – BLACK

Never gonna give you up – RICK ASTLEY

Beautiful girl – SEAN KINGSTON

1973 – JAMES BLUNT

Foundations – KATE NASH

Don’t stop the music – RIHANNA

Hey there Delilah – PLAIN WHITE T’S

Ongelukkig – FIXKES

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!