De Pré Historie van zondag 28 februari 2021

dinsdag 23 februari 2021 - 12:44
De laatste zondag van februari maken we samen een trip naar week 4 van februari 1964, februari 1984, februari 1994 en februari 2004. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 57, 37, 27 en 17 jaar geleden.

- opvallende songs van 57 jaar geleden in de vierde week van februari 1964 waren onder meer Needles And Pins van The Searchers, I Should Have Known Better van The Beatles, en Anyone Who Had A Heart door Cilla Black. Verder hoor je meer over de aanleg van nieuwe Europese snelwegen, de zogenaamde ‘E-wegen’ waarvan ons land een knooppunt vormde,. De Amerikaanse bokser Cassius Clay won de wereldtitel bij de zwaargewichten van Sonny Liston, en enkele spelers van voetbalclub Lierse staakten omdat ze geen ‘getrouwheidspremie’ uitbetaald kregen. In Brussel werd de zogenaamde ‘blauwe parkeerzone’ ingevoerd, en wielerkampioen Rik van Steenbergen won zijn zoveelste Zesdaagse.

- You Are Beautiful van Chic (zie foto), Only You door The Flying Pickets, en My Ever Changing Moods van The Style Council waren 3 sterke songs in de vierde februariweek van 1984. Daarnaast hoor je minister van cultuur Karel Poma en CVP-voorzitter Frank Swaelen die allebei het BRT-monopolie wilden doorbreken, en de verkeersproblemen als gevolg van de blokkades van Franse truckers.  

- na 11 uur nieuws en hits uit de vierde februariweek van 1994 met Streets Of Philadelphia  van Bruce Springsteen, Breathe Again door Toni Braxton, en Love’s Embrace van The Dinky Toys & Khadja Nin. Verder Noorwegen en nog 3 andere landen die zich eventueel wilden aansluiten bij de Europese Gemeenschap, een kort interview met regisseur Steven Spielberg en hoofdrolspeler Liam Neeson over hun spraakmakende film Schindler’s List, en het huispersoneel van Michael Jackson klapte -tegen betaling- uit de biecht in de Amerikaanse pulpbladen.

- daarna 17 jaar terug in de tijd naar de vierde week van maart 2004 met 1 Life van Xandee, Ramaganana van Treble, en Voor Altijd door Wim Soutaer. Daarnaast de mega-files als gevolg van de sneeuwval in ons land, een zware aardbeving in Marokko, de Amerikaanse president Bush junior tégen het homohuwelijk, en een aangespoelde potvis in Koksijde.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Needles and pins – THE SEARCHERS

Baby, I love you – THE RONETTES

I should have known better – THE BEATLES

I’m the one – GERRY & THE PACEMAKERS

5-4-3-2-1 – MANFRED MANN

Spiegelbeeld – WILLEKE ALBERTI

A present tu peux t’en aller – RICHARD ANTHONY

Anyone who had a heart – CILLA BLACK

Talking in your sleep – THE ROMANTICS

My ever changing moods – THE STYLE COUNCIL

Fraction too much friction – TIM FINN

Als je wint – HENNY VRIENTEN & HERMAN BROOD

You are beautiful – CHIC (zie foto)

Only you – FLYING PICKETS

Rock it – HERBIE HANCOCK (instrumental)

Twist and shout – CHAKA DEMUS & PLIERS

Streets of Philadelphia – BRUCE SPRINGSTEEN

Love’s embrace – THE DINKY TOYS & KHADJA NIN

Vergeet-mij-nietje – LEOPOLD 3

Breathe again – TONI BRAXTON

Wild world – MR. BIG

Higher than the sun - NATALIA

1 life - XANDEE

Voor altijd - WIM SOUTAER

Superstar - JAMELIA

So yesterday - HILARY DUFF

She's so high - KURT NILSEN

Ramagana - TREBLE

Eindtune DE PRE HISTORIE (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!