De Pré Historie van zondag 31 januari 2021

dinsdag 26 januari 2021 - 15:35
Op de laatste zondag van januari reizen we samen af naar het einde van januari, begin februari van de jaren 1970, ’80, ’90 en 2000. Twee uur de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 51, 41, 31 en 21 jaar geleden.

- opvallende songs van 51 jaar geleden eind januari, begin februari 1970 waren onder meer Fortunate Son van Creedence Clearwater Revival, Little Green Bag van de George Baker Selection, en I Want You Back van The Jackson 5 (zie foto). Verder meer over de stakingen bij GM in Antwerpen, bij Ford in Genk, en bij de mijnwerkers in Limburg. En in Hollywood brandde een filmstudio uit.

- Another Brick In The Wall (Part 2) van Pink Floyd, Rapper’s Delight van Sugarhill Gang, en It Will Come In Time door Syreeta en Billy Preston waren 3 sterke songs eind januari, begin februari 1980. Daarnaast hoor je de Nederlandse koningin Juliana die aankondigde dat ze ging aftreden en dat haar dochter Beatrix de nieuwe koningin zou worden, een reactie op dat aftreden van onze premier Martens, en de Amerikaanse bokser Mohammed Ali én de Duitse ex-Bondskanselier Willy Brandt riepen op om de Olympische Spelen in Moskou te boycotten nadat Sovjettroepen Afghanistan waren binnengevallen.

- na 11 uur nieuws en hits van eind januari, begin februari 1990 met onder andere In Private door Dusty Springfield, Daar Gaat Ze van Clouseau, en Sacrifice van Elton John. Verder minister Louis Tobback die even de rol van weerman op zich nam en de bevolking waarschuwde voor een zware storm die onderweg was naar ons land, de opening van de eerste McDonalds hamburgertent in Moskou, en Jean-Pierre Van Rossem die zich boos maakte over de gang van zaken bij zijn favoriete sport, Formule 1.  

- daarna 21 jaar terug in de tijd naar eind januari, begin februari 2000 met Sex Bomb van Tom Jones & Mousse T, The Bad Touch van Bloodhound Gang, en het mooie Suzanne door Frank Boeijen & Yasmine. Daarnaast hoor je ook meer over een vliegtuigcrash in Ivoorkust, Sven Nijs die voor een anti-climax zorgde op het WK-veldrijden, en Franse truckers die de wegen blokkeerden aan de grens met België.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Thanks – J. VINCENT EDWARDS

Yester-me, yester-you, yester-day – STEVIE WONDER

Little green bag – GEORGE BAKER SELECTION

Zoals het eenmaal is geweest – MARVA

She sold me magic – LOU CHRISTIE

I want you back – THE JACKSON 5 (zie foto)

Fortunate son – CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL

Another brick in the wall (part 2) – PINK FLOYD

Fly too high – JANIS IAN

Rue des bouchers – JOHAN VERMINNEN

Rapper’s delight – SUGARHILL GANG

It will come in time – SYREETA & BILLY PRESTON

Tired of toein’ the line – ROCKY BURNETTE

Carrie -  CLIFF RICHARD

The lonely shepherd – GHEORGHE ZAMFIR (instrumental)

In private – DUSTY SPRINGFIELD

All around the world – LISA STANSFIELD

Daar gaat ze – CLOUSEAU

Sit and wait – SYDNEY YOUNGBLOOD

Dear Jessie – MADONNA

Sacrifice – ELTON JOHN

Sex bomb – TOM JONES & MOUSSE T.

Show me the meaning of being lonely – BACKSTREET BOYS

What a girl wants – CHRISTINA AGUILERA

Born to make you happy – BRITNEY SPEARS

The bad touch – BLOODHOUND GANG

Suzanne – FRANK BOEIJEN & YASMINE

Eindtune DE PRE HISTORIE

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!