De Pré Historie van zondag 7 februari 2021

dinsdag 2 februari 2021 - 16:52
Op de eerste zondag van februari reizen we samen af naar week 1 van februari 1968, 1978, 1988, en 1998. Twee uur lang de mooiste hits en de boeiendste gebeurtenissen van 53, 43, 33 en 23 jaar geleden.

- opvallende songs van 53 jaar geleden in de eerste week van februari 1968 waren onder meer Magical Mystery Tour van The Beatles (zie foto), de Belgische/Portugese soul van Jess & James in Move, en Sylvie Vartan met Comme Un Garçon. Verder een extra radionieuws van 53 jaar geleden over de val van de regering Vanden Boeynants, CVP-fractieleider in de Kamer Jan Verroken over aanleiding van de val van die regering, de start van de Olympische Winterspelen in het Franse Grenoble, studentenleider Paul Goossens in Leuven,meer over de stakingen bij GM in Antwerpen, bij Ford in Genk, en bij de mijnwerkers in Limburg. En in Hollywood brandde een filmstudio uit.

- Take A Chance On Me van Abba, Love Is In The Air van John Paul Young, en Uptown Top Ranking van Althia & Donna waren 3 sterke songs begin februari 1978. Daarnaast hoor je senioren over de strenge winters uit hun jeugd, Johan Verminnen over de start van zijn muzikale carrière bij Jean Kluger, onderzoek in de haven van Antwerpen naar kwik in Israëlische Jaffa-sinaasappelen, en een politieke rel tussen premier Tindemans en VU-voorzitter Schiltz.   

- na 11 uur nieuws en hits van de eerste februariweek van 1988 The Time Of My Life door Bill Medley & Jennifer Warnes, Heaven Is A Place On Earth door Belinda Carlisle, en Turn Back The Clock door de groep Johnny Hates Jazz. Verder minister Mark Eyskens die werd teruggefloten door Europa in verband met de BIV op auto’s in ons land, files aan de ferryboten in Oostende door de staking van de Britse zeelui, en radiobaas Piet Van Roe over de differentiëring van de radionetten bij de BRT.  

- daarna 23 jaar terug in de tijd naar begin februari 1998 met Angels van Robbie Williams, Together Again van Janet Jackson, en Sweetbox met Everything’s Gonna Be Alright. Daarnaast hoor je meer over de ramp met een Italiaanse skilift waar een Amerikaans legervliegtuig was tegen gevlogen en waarbij ook Belgische slachtoffers vielen, Wim Verstraeten over het einde van zijn ballonvaart met de Breitling Orbiter omdat China dwarslag, en Vlaams mediamagnaat Christian Van Thillo die liet weten dat hij met commerciële landelijke radio wilde beginnen.

- meer op https://www.facebook.com/De-Pre-Historie-562679947151002/

PLAYLIST:

Magical mystery tour – THE BEATLES (zie foto)

Move – JESS & JAMES

Everlasting love – THE LOVE AFFAIR

Laat ons goede vrienden zijn – MARVA

Mighty Quinn – MANFRED MANN

Comme un garçon – SYLVIE VARTAN

Give and take – BRIAN

Take a chance on me – ABBA

Love is in the air – JOHN PAUL YOUNG

I go to Rio – PETER ALLEN

Kom reik me je hand – JOHAN VERMINNEN

Uptown top ranking – ALTHIA & DONNA

La vie en rose – GRACE JONES

Egyptian reggae – JONATHAN RICHMAN (instrumental)

Heaven is a place on earth – BELINDA CARLISLE

Letter from America – THE PROCLAIMERS

Ce soir calypso – RAYMOND VAN HET GROENEWOUD

J.O.S. days – THE NITS

The time of my life – BILL MEDLEY & JENNIFER WARNES

Turn back the clock – JOHNNY HATES JAZZ

Torn – NATALIE IMBRUGLIA

Eén nacht alleen – MAMA’S JASJE

Angels – ROBBIE WILLIAMS

Everything’s gonna be alright – SWEETBOX

Together again – JANET JACKSON

Ain’t that just the way – LUTRICIA McNEAL

Sunchyme – DARIO G (instrumental)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!