Herbeluister De Pré Historie van 1 november

woensdag 14 oktober 2015 - 09:20
Op zondag 1 november bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit '64, '74, '84 en '94.
Op zondag 1 november bracht Guy je het nieuws én de leukste hits uit de eerste week van november 1964 (51 jaar geleden), de eerste week van november 1974 (41 jaar terug), de eerste week van november 1984 (31 jaar geleden), en de eerste week van november 1994 (21jaar geleden).
[ds nid:48711|build_mode:teaser]
Enkele opvallende hits van 51 jaar geleden waren in november 1964: het origineel van Als De Zomer Weer Voorbij Zal Zijn door Will Tura, Leader Of The Pack door The Shangri-La’s, en Ma Tête door de jarige Adamo die 72 wordt. Verder Lyndon B Johnson die de Amerikaanse presidentsverkiezingen won met een grote meerderheid, een reactie van zijn Republikeinse tegenstander Barry Goldwater, reacties in de Amerikaanse pers op de verkiezing van LBJ, en bij ons de inhuldiging van de Boudewijnsnelweg.
Can’t Get Enough Of Your Love Baby van Barry White, Ik Ben Ik van Boudewijn De Groot, en Clap For The Wolfman door The Guess Who waren enkele van de straffe platen in de eerste week van november 1974. Toen wilde minister van verkeer Chabert iets doen aan de geluidshinder veroorzaakt door de vliegtuigen van en naar Zaventem, vroeg de burgemeester van Diksmuide nog meer hulp van miliciens om de ondergelopen velden te bewerken, sprak een rijkswachtwoordvoerder over de oorzaken van een zwaar verkeersongeval in Sint-Niklaas, en protesteerde de zeevisserij tegen de quota en tegen de dure brandstof voor hun boten.
Na 11 uur naar de eerste week van november 1984 met een verkiezingstoespraak van zittend president Ronald Reagan die op een tweede ambtstermijn uit was, verijdelde een Rijkswachter in Schaarbeek een bomaanslag op een dienstvoertuig van de Rijkswacht, maakte professor Verhulst als voorzitter van de Raad van Bestuur van de BRT zijn beklag over te weinig middelen voor de openbare omroep, en maakte de Amerikaanse tennisser John McEnroe zich heel boos tijdens een match in Stockholm. Enkele hits van 31 jaar geleden waren: The War Song van Culture Club, Ik Leef Voor Jou van Ann Christy, en Hot Water van Level 42.
Daarna terug naar de eerste week van november 1994 met de overname van de krant Het Volk door de VUM, een reactie daarop door de VUM, de strijd tussen politie en Rijkswacht in ons land, en het laatste Schurend Scharnierke van Jos Ghysen. Plaatjes die het toen goed deden op de radio en in de hitlijsten waren: 7 Seconds van Youssou N’ Dour & Neneh Cherry, Sure van Take That, en Baby Come Back door Pato Banton.
Speellijst
Baby love - THE SUPREMES
I'm into something good - HERMAN'S HERMITS
It's all over now - THE ROLLING STONES
And I love her - THE BEATLES
Als de zomer weer voorbij zal zijn - WILL TURA
Leader of the pack - SHANGRI-LAS
We're through - THE HOLLIES
Ma tête - ADAMO
Can't get enough of your love babe - BARRY WHITE
Ce n'est rien - JULIEN CLERC
Swinging on a star - SPOOKY & SUE
Kissing in the back row of the movies - THE DRIFTERS
Ik ben ik. - BOUDEWIJN DE GROOT
Clap for the Wolfman - THE GUESS WHO
She's a winner - THE INTRUDERS
Man of action - LES REED ORCHESTRA
Hot water - LEVEL 42
I feel for you - CHAKA KHAN
On the wings of a nightingale - THE EVERLY BROTHERS
The War Song - CULTURE CLUB
Drive - THE CARS
Ik leef voor jou - ANN CHRISTY
Smooth operator - SADE
Dromen zijn bedrog - MARCO BORSATO
Baby come back - PATO BANTON
Endless love - MARIAH CAREY & LUTHER VANDROSS
7 seconds - YOUSSOU N'DOUR & NENEH CHERRY
Le monde tourne mal - AXELLE RED

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!