Chris Lomme in de palliatieve zorg

donderdag 11 oktober 2018 - 09:47
We kennen Chris Lomme vooral als de grande dame van het theater. Nog een van de laatste van haar generatie, maar durf haar geen diva te noemen, daar gruwelt ze van. Binnenkort wordt ze 80, maar ze zit nog met een boordevolle agenda en evenveel plannen.

Sinds een paar jaar heeft ze er naast haar job als actrice nog een andere bezigheid bij: ze is vrijwilligster in een dagcentrum voor palliatieve zorg. “Ik ben goed in verzorgen. Dat is iets wat me goed ligt. Ik had eigenlijk verpleegster moeten worden.” 

Vrijwilligerswerk

Chris heeft de stap naar dat vrijwilligerswerk gezet na het overlijden van haar moeder. Ze heeft gezien hoe haar moeder verzorgd werd in haar laatste dagen, en vond dat zo mooi, dat ze besloot: dat wil ik ook. 

Ondanks een eerder kille relatie met haar moeder tijdens haar jeugd, is die op het einde van haar leven nog helemaal gekeerd. Door die zorg. Chris koestert warme herinneringen aan één bijzonder moment, waarop ze haar doodzieke moeder in de armen nam om haar te helpen met drinken. 

Dat feit dat uw moeder uw kind wordt. Dat was het mooiste moment van mijn leven met mijn moeder.

Chris Lomme

Moppen vertellen

Dus nu is Chris vrijwilligster. Ze gaat regelmatig animatie doen in het dagcentrum. En moppen vertellen. Ze is een heel arsenaal aan het verzamelen. Die moppen zijn niét te horen in de uitzending nu zondag, ze heeft ze wel aan Christel verteld de avond voordien tijdens het eten. Maar de rest van het boeiende verhaal van Chris Lomme, die je nooit een diva mag noemen want daar gruwelt ze van, is nu zondag te horen in De Rotonde.
 
Chris Lomme, over de vlucht uit de bourgeoisie, de liefde voor theater, en die ene grote liefde die je eigenliefde overstijgt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!