Geert Devlieger: de voetballende realist

woensdag 9 mei 2018 - 11:21
geert de vlieger
43 keer international geweest, twee grote toernooien meegemaakt met de Rode Duivels - het EK 2000 en het WK 2002: gewezen nationaal doelman Geert Devlieger moet geen twee keer nadenken om aan Christel Van Dyck te bevestigen dat hij àlles uit zijn carrière heeft gehaald. “Ook financieel,” voegt Geert er spontaan aan toe.

Sportanalist Devlieger heeft er geen moeite mee om ook dat aspect aan te snijden. “We zitten hier de hele tijd te praten over het mooie sportieve verhaal dat er zéker is. Maar ook financieel ben ik heel goed geworden van mijn voetbalcarrière. Het zijn niet de bedragen die vandaag de ronde doen als het gaat over salarissen van voetballers. Maar wij verdienden beduidend meer dan de generatie voor mij.”

Zelf onderhandelen

De laatste jaren van zijn carrière zat Devlieger zelfs zélf aan de onderhandelingstafel als hij bij een nieuwe club wilde tekenen.

Toen heb ik de boekhouder in mezelf even bovengehaald. Die 7% die een manager normaal kreeg, wilde ik dan zelf wel verdienden.

Geert De Vlieger

De eerste keer bij Zulte Waregem heb ik dat zelfs letterlijk gezegd: die 7% mag je dan aan mij doorfactureren,” vertelt hij lachend.
 
De laatste jaren voor het einde van zijn voetbalcarrière, was Devlieger al actief bezig met zijn toekomst. Hij haalde zijn trainersdiploma, en begon al wat te werken voor televisie. 

“Want ik was maar 40 toen ik stopte, en mentaal sowieso niet klaar om niks meer te doen. Toen ik stopte, kreeg ik onmiddellijk de aanbieding om keepertraining te worden van Anderlecht. Maar ik wou toen ook eens heel even een gewone papa zijn die met zijn gezin op vakantie ging en in september de kinderen naar school kon brengen. Die diploma’s heb ik nog wel, maar ik denk niet dat ik ze ooit nog ga gebruiken.”
 
Geert Devlieger, over een grote carrière en een nog grotere nuchterheid.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!