Flip Kowlier: "Ik ben lui."

donderdag 6 december 2018 - 11:53
Optreden en cd’s opnemen met Ertebrekers, Hof van Commerce én solo. Onlangs een kinderboek geschreven ... Het ziet er best druk-druk-druk uit voor Flip Kowlier. Maar hij relativeert dat en spreekt het zelfs tegen. “Ik ben iemand die veel tijd nodig heeft voor zichzelf. Het moet niet té hard gaan.”

Flip bouwt daarom graag rustmomenten in. Koffie drinken met een vriend bijvoorbeeld. Urenlang. “Of recreatief de tram nemen, om eens iets anders te zien. Er zijn periodes dat ik echt heel weinig doe. Maar het helpt me in mijn creatief proces wanneer ik begin te walgen van mijn luiheid en dan plots in gang schiet om drie nummers na elkaar te schrijven,” vertelt hij lachend. “Maar er zijn ongetwijfeld mensen die veel harder werken dan ik.”

Ik was een nakomeling

Het heeft misschien wel te maken met zijn statuut als nakomertje in het gezin Cauwelier. Mama legde haar jongste best wel in de watten, glimlacht Flip. “Ik stond niet zo vlot op ’s morgens. In plaats van dan boos te worden, bracht mijn moeder me dan koffie op bed, om me zo makkelijker eruit te krijgen. Ze loste het altijd op. Tot mijn zesde middelbaar maakte mama na school boterhammetjes voor mij. Ze bracht die dan naar me terwijl ik in de zetel televisie zat te kijken. Dus je mag wel zeggen dat ik verwend ben, ja.”

Wat moet gebeuren zal gebeuren.

Flip Kowlier

Of die verwennerij ervoor gezorgd heeft dat hij geworden is zoals hij is, kan Flip niet zeggen. “Ik heb sowieso een hele relaxte houding in het leven. Hetgeen moet gebeuren, zal gebeuren. Het negatieve gevolg zou kunnen zijn dat ik daardoor misschien niet de hardste werker ben. Ach ja. Ik vind dat geen vies woord. Ik hou van lui zijn. Ik ben de dutjeskampioen eigenlijk. Ik kan heel goed dutjes doen,” besluit hij.

Flip Kowlier in "De rotonde" over passie voor techniek, de wereld buiten Izegem ontdekken, de ontdekking van het gezonde leven en het feit dat alles rond de liefde draait.

Meer info over het nieuwe kinderboek van Flip, De kestdag van Jimmy Bjin, vind je op deze site.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!