Ik wil op de eerste plaats een goede vader zijn

woensdag 23 januari 2019 - 11:45
Na zijn voetbalcarrière liep het huwelijk van Wesley Sonck op de klippen. Na de scheiding wilde Wesley de wereld tonen dat hij het kon, alléén vader zijn.
Van niks naar alles zelf doen.

 

“Ik was meer thuis, dan vallen verschillen tussen partners plots harder op. Plus, en dat geef ik grif toe, ik deed te weinig in het huishouden. Tot dan was het altijd geweest van: sport, sport, sport. Als ik dat vergelijk met nu: het belangrijkste in mijn leven zijn mijn kinderen. En niks anders.”

Ik wilde bewijzen dat ik alléén vader kon zijn

Na de scheiding wilde Wesley de wereld tonen dat hij het kon, alleen vader zijn. Van niks naar alles zelf doen, zoals hij het zelf omschrijft.  Koken, wassen, strijken… Voor niets wilde hij hulp inroepen. “Ook al kon ik me hulp permitteren, ik wilde mezelf bewijzen.” Alleen riep Wesley zo nu en dan de hulp in van zijn tante voor uitleg en advies.

De wasmachine heeft intussen geen geheimen meer

Want de wasmachine had veel geheimen voor Wesley. Hij grinnikt als hij terugdenkt aan dat telefoontje waarin zijn tante probeerde uit te leggen hoe je een was moet programmeren en hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. “En dan trok ik naar haar of vroeg ik haar om tot bij mij te komen om het te tonen. Belachelijk eigenlijk dat een mens van 38 nog nooit een was heeft gedraaid. Nog nooit.”

Twee jaar lang was Wesley alleen en in die tijd heeft hij het huishouden onder de knie gekregen. “Die periode heeft me dichter bij mijn kinderen gebracht. Dat is nu ook de enige betrachting die ik heb: een goede vader te zijn. De rest kan me nog weinig schelen.”

Het belangrijkste in mijn leven zijn mijn kinderen. En niks anders.

 

Wesley Sonck

Gezin en werk combineren blijft lastig

De combinatie gezin-werk, het is nu ook voor Wesley een onderwerp van zorgen. “Ik breng hen naar school, ik haal hen op bij school, ik voer hen naar de hobby’s. Maar ik werk vaak ’s avonds en in het weekend en dan heb ik er last mee om hen achter te laten. Niet dat ze alleen achterblijven. Mijn vriendin zorgt voor hen. Ze hebben elkaar. Maar toch. In mijn hoofd klopt dat niet. Maar dan zeg ik tegen mezelf: hoe doen andere mensen dat? Die doen dat ook. Die moeten ook gaan werken. En dan kan ik dat weer even vergeten, en kan ik verder. Zo doe ik dat,” besluit Wesley.

Wesley Sonck te gast in De Rotonde op zondag 27 januari

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!