"In mijn hoofd had ik een stormachtig liefdesleven"

zondag 18 november 2018 - 10:00
Als tvmakers op zoek zijn naar een grappige vrouw, komen ze al jaren bij Tine Embrechts terecht. We zien haar dus vooral aan het werk in vrolijke, grappige programma’s.

Dat heeft haar een imago bezorgd van immer opgewekte spring-in-het-veld die fladderend door het leven gaat. Maar dat beeld klopt niet helemaal, vertelt ze aan Christel in De Rotonde. “Mijn man en kinderen zullen bevestigen dat ik zeker niet altijd het zonnetje in huis ben.”

Een laatbloeier op liefdesvlak

"Op liefdesvlak was ik een laatbloeier.  Ik was wel vaak verliefd, maar het kwam niet in mij op om daar dan wat mee te doen. In mijn hoofd was genoeg, zeg maar.   Echt zoenen, dat blokkeerde mij een beetje". Pas toen ze studeerde aan de Studio veranderde dat dankzij Adriaan Van den Hoof.  Tine vond zichzelf als tiener lelijk. Haar kin was wat groter (daar heeft ze later iets aan laten doen), ze was ook groot, en verstopte zich een beetje. Adriaan, heeft haar vrouwelijker kleren laten aandoen, maar het was pas toen ze zwanger was van haar eerste zoon dat ze zich echt vrouw voelde.

Haar relatie met Guga zorgde voor wat ophef, door het leeftijdsverschil. Tine is elf jaar ouder dan Guga.  Toen ze mekaar leerden kennen, vond ze zelf dat het verschil te groot was.  Maar het ging wél en  Guga kon haar met veel vuur overtuigen dat ze het wel moesten proberen.  En zo heeft hij haar hart helemaal open gebroken. 

Ik vind dat ik heel vaak tekort schiet. Misschien leg ik de lat wel te hoog.

Tine Embrechts

Blij met haar job

Het zal heel wat werkende mensen met een gezin wellicht bekend in de oren klinken: Tine Embrechts wil op alle vlak goed doen. Ze wil er zijn voor de kinderen én tijd genoeg hebben voor haar relatie én een interessant sociaal leven behouden én professioneel goed presteren én haar lichaam verzorgen én genoeg kunnen lezen én zich engageren én tijd overhouden om te ontspannen... Dat lukt niet altijd. En dat steekt.

Tine is daarom heel blij dat ze haar job heeft. “Daar heb ik moeten leren improviseren en dus loslaten. Daar kan lachen en shinen,  het is dan ook een enorme uitlaatklep voor me. Pas op, denk nu niet dat ik een controlefreak ben. Het is niet dat in mijn huishouden alles tot in de puntjes onder controle is. Integendeel!” lacht ze. 

“Die strijd speelt zich af in mijn hoofd. Rondom mij is er gewoon altijd veel chaos, en in mijn hoofd knettert het dan wel eens.”
 
Tine Embrechts over engagement met de paplepel meekrijgen, de liefde voor theater, en blozende kaken.

De dood

‘Daar ben ik niet klaar voor’ , zegt Tine Embrechts.  Ze droomde laatst dat ze overleden was, maar voelde heel sterk dat ze daar niet klaar voor is.  Niet voor haarzelf, maar voor haar kinderen.  De droom was gevuld met blinde paniek. Tine heeft nog geen naaste geliefden verloren en hoopt dat dit nog ver in de toekomst ligt.  Haar ouders worden wel wat ouder, maar ze stralen nog energie uit waardoor Tine nog niet over afscheid moet nadenken.  Ook al wee ze dat dat wel ooit zal gebeuren.

Het is vooral over de kinderen dat ze soms piekert, het verkeer bijvoorbeeld.  Een kind verliezen is toch het ergste dat je kan overkomen.   Elke morgen zal ze haar kinderen dan ook op het hart drukken om voorzichtig te zijn in het verkeer.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!