Siska Schoeters: Feest!

donderdag 20 december 2018 - 09:40
Bekijk het als de ultieme vuurdoop voor Siska Schoeters in haar nieuwe radiofamilie, want vanaf januari maakt ze definitief de overstap van Studio Brussel naar Radio 2. Nog voor het zover is, wordt ze door Christel Van Dyck ‘ondervraagd’ over haar keuzes in het leven in De Rotonde

We zullen Siska leren kennen als een gevoelige ziel met een radde tong, een ongeruste moeder die ook durft toegeven dat kinderen hebben soms best zwaar is, en wat vooral hoop geeft voor de toekomstige collega’s: als iemand die heel graag feesten geeft. “Dat heb ik meegekregen van thuis. Mijn grootmoeder deed dat ook al: veel en grote feesten geven. Daar sta ik ondertussen om bekend bij mijn vrienden.”

Elke reden is goed om te feesten!

Alle redenen zijn goed om een feest te vieren: elk jaar uiteraard een verjaardagsfeest – “en groot he!” verzekert Siska – of omdat de zoon 7 wordt, of de dochter een jaar. “Elke reden om een fles open te trekken, om iets te vieren, is er één voor mij.” Elk moment dat ze kan, viert ze dus het leven.

Geluk is broos

Een leven dat redelijk zorgeloos verlopen is tot nu toe, beseft ze. “Ik ben heel hard gespaard gebleven van verlies en leed,” vertelt ze. Niet zonder snel eraan toe te voegen: “En nu ga ik heel snel hout vasthouden.”  Want helemaal gerust is Siska er niet in. Zoveel geluk, dat kan niet blijven duren, vreest ze. “Ik heb al zoveel geluk gehad in mijn leven. Op privégebied bedoel ik dan. Dat professioneel, dat noem ik geen geluk. Maar ooit ga ik nog kletsen krijgen, ga ik gestraft worden voor het vele geluk dat ik al heb gehad,” mijmert ze in de Rotonde.

Siska Schoeters in De Rotonde op zondag 23 december 2018

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!