Postuum liedje van George Michael in nieuwe film 'Last Christmas'

woensdag 6 november 2019 - 10:43
Last Christmas
De klassieker van Wham! is de inspiratie voor een nieuwe kerstfilm.

Het idee voor deze romantische film komt uit de hoofden van actrice Emma Thompson, haar echtgenoot Greg Wise én zanger George Michael. Hij ging vlak voor zijn overlijden akkoord met een film met dezelfde titel als de grote Wham!-kersthit uit 1984. 
Emilia Clarke, bekend van haar rol als drakenmoeder Daenerys Targaryanin in Game of Thrones, krijgt een hoofdrol in Last Christmas.

De film gaat over een vakantieliefde in Londen. Kate is een jonge, ongelukkige vrouw van 12 jobs en 13 ongelukken. Ze neemt een job aan in een Londense kerstwinkel, die het hele jaar alle mogelijke kerstartikelen verkoopt. Daar ontmoet ze Tom en dan verandert haar leven. 

Postuum

In 'Last Christmas' herken je de liedjes en de klassiekers van George Michael en Wham!. Je zal kunnen meezingen met onder meer 'Faith', 'Wake me up before you go-go', 'Too funky' en 'Last Christmas'. In de film hoor je ook een onuitgegeven liedje van George Michael 'This is how (We want you to get high)'. Michael nam het nummer op net vóór zijn plotse overlijden op kerstdag 2016. Het liedje zou ook op een nieuw album terecht komen.

Boek

Emma Thompson en Greg Wise brengen ook in dezelfde periode een boek uit met de toepasselijke titel 'Last Christmas'. Met daarin een aantal persoonlijke opinies over de betekenis van kerstmis. De opbrengst van het literaire werk gaat naar een aantal goede doelen voor daklozen en vluchtelingen. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!