Queen wint vier Oscars voor 'Bohemian rhapsody'

maandag 25 februari 2019 - 11:00
queen
De film "Bohemian Rhapsody" was genomineerd voor de Oscars. "Green day" ging met de hoofdprijs lopen.

Zondagavond 24 februari was het zover. Dan werden voor de 91ste keer de Oscars uitgereikt. De film "Bohemian Rhapsody" was maar liefst 5 maal genomineerd, onder meer voor "Beste film" en "Beste mannelijke hoofdrol".
De prent gaat over de groep Queen en in het bijzonder over de zanger Freddie Mercury, vertolkt door acteur Rami Malek.

De hoofdvogel werd afgeschoten door de film "Green day". Rami Malek mocht wel met het beeldje van "Beste mannelijke hoofdrol" naar huis. Daarnaast werd de film "Bohemian Rhapsody" beloond met de awards voor "Sound mixing", "Sound editing" en "Montage". Daarmee heeft deze biopic de meeste Oscars gekregen.

Adam Lambert

Speciaal voor de Oscars gaf de groep Queen een optreden. Brian May, Roger Taylor en zanger Adam Lambert gaven een vertolking van de klassieker "We will rock you" en "We are the champions". Het was van de organisatoren van de Oscars een poging om extra kijkers aan te trekken. Met het optreden van Queen wou The Academy meer kijkers na de beslissing om sommige categorieën tijdens de reclameblokken uit te zenden. 

Rami

Eerder had de film "Bohemian Rhapsody" al 7 awards op de schouw staan. Rami Malek heeft daarvan 5 trofeeën als "Beste acteur" verzilverd. Daarnaast heeft de film ook reeds 2 Golden Globes en 2 Bafta-awards. Met de Oscars staat de teller op 11 trofeeën.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!