Wint Eliot de Barbara Dex Award?

maandag 6 mei 2019 - 14:13
Eliot
Eliot, de Belgische inzending van het Eurovisiesongfestival, heeft mogelijks zijn eerste prijs al beet.

Eliot zit deze week in Israël voor het Eurovisiesongfestival. Met het liedje "Wake up" wil hij ons land weer de overwinning bezorgen.
Eliot krijgt daarbij ook de hulp van modeontwerper Walter Van Beirendonck. Tijdens de repetities zorgde zijn outfit voor uiteenlopende reacties. Een zwart jasje met oranje motieven werd vergeleken 
een reddingsvest uit een vliegtuig. Volgens de Nederlandse website "Songfestival Weblog" maakt Eliot veel kans op de Barbara Dex Award.

Barbara Dex

In 1993 stond de 19-jarige Barbara Dex met het liedje "Iemand als jij" op het podium van het Eurovisiesongfestival in Ierland. Ze ging naar huis met de laatste plaats. Daarna was haar kleed het gespreksthema bij uitstek.
Barbara, die studente mode was, had haar eigen jurk ontworpen. En niet iedereen was daar lovend over. Later was Barbara Dex te gast in de televisieshow van de Nederlander Paul De Leeuw. Ze hebben samen "Iemand als jij" gezongen, waarbij Paul haar kleed droeg. De jurk is daar niet ongeschonden uitgekomen.

Malta

In 1997 heeft de Nederlandse website eurovisionfanhouse.com de Barbara Dex Award in het leven geroepen. Deze trofee gaat jaarlijks naar de slechtst geklede deelnemer van het Songfestival. 
Vorig jaar nam songfestival.be de organisatie over. 

De eerste laureate van de Barbara Dex Award was in 1997 Debbie Scerri uit Malta.

69

Van de 22 winnaars van de Barbara Dex Award hebben er 7 de finale van het Eurovisiesongfestival niet gehaald. De finalisten belanden meestal in de rechtse kolom van de rangschikking.
In 2007 behaalde Verka Serduchka de tweede plaats voor Oekraïne. Tijdens het optreden in Helsinki droeg deze travestiet een zilverkleurig kostuum met een joekel van een ster op zijn hoofd.
Op zijn rug stond het getal 69, een duidelijke verwijzing naar een hoofdstuk uit de Kamasutra.

Nathalie Sorce

Ook België viel 1 keer in de prijzen. Nathalie Sorce mocht in 2000 met de Barbara Dex Award naar huis. Zij behaalde voor ons land de 24ste én laatste plaats. Dat had waarschijnlijk ook te maken met de niet-toonvaste vertolking van het liedje "Envie de vivre".

Trijntje Oosterhuis

In 2015 werd de BDA-hoofdvogel afgeschoten door Nederland. Trijntje Oosterhuis repeteerde in een zwart outfit met een naveldiep decolleté. Dat werd voor de halve finale vervangen door een iets minder onthullende jumpsuit. Ondanks deze aanpassing heeft Trijntje de finale niet gehaald.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!