MNM, Eén en Studio Brussel geven startschot van De Warmste Week: "Kunnen zijn wie je bent"

woensdag 22 september 2021 - 06:11
Vanop de Grote Markt in Mechelen geven Studio Brussel, MNM en Eén vandaag het officiële startschot van De Warmste Week. StuBru-dj Fien Germijns en MNM-dj Peter Van de Veire presenteren van 6 tot 9 uur samen 'De Warmste Ochtendshow'. De Warmste Week kiest vanaf dit jaar voor een nieuwe aanpak en zet voortaan één maatschappelijk, actueel thema centraal. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’.

"Vanaf dit jaar slaat de VRT met De Warmste Week een nieuwe koers in. We gaan voluit voor één thema dat leeft in onze maatschappij, aangereikt door jongeren", legt VRT CEO Frederik Delaplace uit. "De publieke omroep trekt hiervoor met Eén, Studio Brussel én MNM alle registers open. Onze ambitie is duidelijk: het thema op de kaart zetten en geld inzamelen voor projecten daarrond. Die projecten zijn er voor jong en oud in Vlaanderen en willen we effectief gerealiseerd zien in 2022. Want kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen."

Mechelen is gaststad

Ook de gaststad is bekendgemaakt waar eind dit jaar De Warmste Week z’n hoogtepunt kent: Mechelen. Van 18 tot 24 december worden StuBru en MNM voor een week 'DWW Radio', live vanuit Mechelen en de hele week te zien op Eén en VRT NU. 

Ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba schilderen vandaag het thema en de vlam van De Warmste Week in het groot op de Grote Markt van Mechelen. Dat doen ze samen met 18 andere jongeren, met wie ze de DWW21 vormen, de 21 jongerenambassadeurs van De Warmste Week. Ontdek hier wie de 21 jongerenambassadeurs van DWW21 zijn.

Elke zomer organiseren we er Maanrock, het grootste gratis stadsfestival. Maar dit jaar is er in de winter dus ook het De Warmste Week stadsfestival. Een groot feest met een belangrijke boodschap: daar zetten we graag mee onze schouders onder.

Kristof Calvo, titelvoerend schepen en voorzitter Mechelen Feest

Groot stadsfestival

Voor de eerste keer zal er een DWW Fest georganiseerd worden, een stadsfestival voor jong en oud, helemaal in het teken van het Warmste Week-thema ‘Kunnen zijn wie je bent’. Van 18 tot 24 december staat er tijdens DWW Fest een groot muziekfestival op de planning en kan iedereen talks, workshops en cinemavoorstellingen bijwonen. Jongeren zullen van zich kunnen laten horen in een talent area. Op die manier wil De Warmste Week in Mechelen een week lang mensen samenbrengen om het thema te vieren.  

Project opstarten voor De Warmste Week?

De Warmste Week zamelt geld in voor concrete projecten die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie men is of wil zijn. Hiervoor heeft de VRT het DWW Fonds opgericht, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Alle non-profitorganisaties in Vlaanderen (vzw’s, scholen, jeugdorganisaties, sociale economie bedrijven, …) die projecten willen indienen rond dit thema, kunnen zich aanmelden op dewarmsteweek.be.        

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!