Kies jouw favoriete 'Summer of love' plaat

zaterdag 1 juli 2017 - 09:25
The 'Summer of love' viert zijn 50ste verjaardag en dat laten we in de 'Zomercollectie' niet zomaar voorbij gaan.

Het is deze zomer precies 50 jaar geleden dat tijdens 'The Summer of Love' zo'n 100.000 jongeren Haight-Ashbury (gehucht van San Fransisco) op een vredevolle manier hebben bezet. Het merendeel van die jongeren had daar zo zijn redenen voor: ze waren tegen de oorlog in Viëtnam, tegen de consumptiemaatschappij en tegen de politiek in het algemeen.

Zelf waren de jongeren gekleed in kleurige kledij en hielden ze er een alternatieve levenswijze op na. Het sociale fenomeen werd achteraf 'Flower Power' genoemd en San Francisco werd er in één klap de bakermat van.

Het lied 'San Francisco' dat John Philips (van The Mama's & The Papa's) schreef voor zijn vriend Scott McKenzie werd zowat de officiële hymne van het gebeuren.

Om de 50ste verjaardag van de 'Summer of love' te vieren gaat 'De Zomercollectie' op zoek naar jouw favoriete muziek die in dezelfde sfeer hangt. Zeker in deze tijden van onzekerheid en terreur kan de zalvende werking van muziek als geroepen komen. Daarom gaan we op zoek naar de ultieme 'Summer of Love'-playlist die dat gevoel uitstraalt.

Dat hoeven niet noodzakelijk songs te zijn uit 1967 want die muziek is van alle tijden. Zo passen o.a.  'Where is the love' van Black Eyed Peas, 'Let love rule' van Lenny Kravitz of 'Love is all' van Roger Glover uiteraard ook in deze playlist.

Kies jouw favoriete 'Summer of Love'-plaat in 'De Zomercollectie'

Herbeleef jouw absolute 'Summer of Love' dankzij 'De Zomercollectie' en deel dat speciale gevoel met alle luisteraars. Bezorg ons via onderstaand formulier jouw 'love'-plaat met een kort woordje uitleg en wij doen de rest!

 

Formulier

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!