EEN EERBETOON AAN NAT KING COLE DOOR MARVIN GAYE IN THE RAT PACK VAN 11 OKTOBER

vrijdag 9 oktober 2015 - 11:26
A Tribute To The Great Nat King Cole
‘A Tribute To The Great Nat King Cole’ is ons ‘Album van de week’

Ze hebben wel wat gemeen, Nat King Cole en Marvin Gaye: twee grote artiesten met een geweldige stem, en ze overleden ook allebei veel te jong: Nat King Cole was pas 45 toen hij in februari 1965 overleed aan longkanker. Drie pakjes sigaretten per dag bleken niet ideaal voor zijn gezondheid. Marvin Gaye werd net voor zijn 45e verjaardag door zijn vader doodgeschoten.

Marvin vertelde wel geregeld dat hij veel geleerd had door naar Nat King Cole te luisteren. Enkele maanden na de dood van Cole bracht hij het album ‘A Tribute To The Great Nat King Cole’ uit, een plaat die bijna totaal onopgemerkt voorbij ging, en dat dit heel onterecht was, tonen we zondag aan in The Rat Pack.

Julie London en Diane Schuur zingen de ‘Evergreen van de week’: ‘Love for sale’ , een liedje van Cole Porter dat in de jaren 30 niet op de Amerikaanse radio mocht omdat het over prostitutie ging.

Michael Bublé, Julie Andrews, Tony Bennet, Charles Trenet en Astrud Gilberto zijn nog enkele van, de grote namen in The Rat Pack, zondag na het nieuws van 18 u op Radio 2.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!