4 wondermooie botanische tuinen in België

maandag 28 juni 2021 - 14:00
Heb je een hart voor planten? En mogen dat gerust wat meer speciale planten zijn? Dan is een uitstap naar een botanische tuin iets voor jou!

Plantentuin van Meise

De Plantentuin van Meise is een van de grootste plantentuinen ter wereld. Je kan er 18.000 verschillende soorten planten ontdekken! Je kan ze bewonderen in de openlucht of in een van de vele serres op het domein. Je wandelt er tussen tropische en inheemse planten. Voor wie zich helemaal wil onderdompelen in de plantenwereld is er ook een blotevoetenpad van 1 km!

Den Botaniek in Antwerpen

Een prachtige oase in het centrum van Antwerpen, hoe zalig is dat? Den Botaniek behoorde vroeger als tuin met geneeskrachtige kruiden bij het aanpalende Sint-Elisabethgasthuis. Intussen is de tuin uitgegroeid - letterlijk - tot een belangrijk domein voor wetenschappelijk onderzoek en vind je er zo’n 2000 plantensoorten. Uitschieters zijn de collecties van magnolia's, cactussen en varens.

Rozentuin van Coloma

Heb je stiekem een rozen-fetisj? Niets om je voor te schamen! In Sint-Pieters-Leeuw is er zelfs een hele rozentuin met 3.000 verschillende rozenvariëteiten uit alle werelddelen. De tuin is 15 hectare groot, dus je kan er zeker een tijdje rustig in kuieren.

Kruidtuin Leuven

De Kruidtuin in Leuven is de oudste botanische tuin van België, dus deze mag zeker niet op je botanische tour door België ontbreken. De universiteit van Leuven legde hem in 1738 aan voor haar studenten geneeskunde.

Je vindt er tal van kruidachtige planten, maar ook verschillende tropische en subtropische soorten. Graag al een voorsmaakje van je bezoek? Je kan de Kruidtuin hier in 360° bekijken!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!