5 dingen die je zeker moet doen in Limburg

dinsdag 29 juni 2021 - 12:00
Foto: Visit Limburg
De Limburgers heten je welkom!

Fietsen door het water en tussen de bomen

Limburg wordt niet zomaar het fietsparadijs genoemd. Met 2000 km aan fietspaden en een handig fietsroutenetwerk smeer je maar best je kuiten in! Mag het iets meer zijn? Fiets dan zeker eens door het water in Bokrijk (Genk). Geen paniek, een duikbril heb je niet nodig. Het fietspad loopt dwars door een gigantische vijver, van de ene naar de andere oever.

Toch last van nattigheid? Ga dan fietsen door de bomen in Bosland (Lommel). Via een dubbele cirkel fiets je tot op 10 meter hoogte tussen de bomen! Ladybiker Katleen, onze fietsende reporter, vond het alvast fantastisch!

Konichiwa

Verre reizen zit er deze zomer jammer genoeg niet in. Waan je toch even in het verre Azië en bezoek de Japanse tuin in Hasselt. Het is de grootste van zijn soort in Europa. Kom helemaal tot rust op één van de bankjes terwijl je naar de watervallen luistert. Bewonder de talrijke koivissen en beleef de rijke Japanse cultuur ten volle.

Heel wat voormalige mijnsteden zijn ook een smeltkroes van nationaliteiten. Ga voor een authentieke Griekse, Italiaanse, Turkse of Marokkaanse maaltijd op de Vennestraat in Genk.

Ice ice baby

Foto: Snow Valley Peer

Afkoeling nodig? Ben je meer het sneeuwvakantie-type? De grootste indoorskipiste van Europa vind je in Peer! De skihelling is meer dan 350 meter lang en 42 meter hoog. Skiërs en snowboarders van alle niveaus kunnen hier hun hartje ophalen. Er is ook een kinderpiste en een ‘funparc’ met boxen, rails en jumps voor coole freestylers en waaghalzen. Geen sneeuwfan? Er is ook een binnenspeeltuin.

Limburgs mijnerfgoed

Je kan het Limburgs mijnverleden ontdekken op één van de acht mijnsites. Alle mijnen zijn intussen gesloten, er wordt geen steenkool meer uit de grond gehaald. Maar dat betekent niet dat er niets te beleven valt! In Beringen kunnen actievelingen zich uitleven op de Avonturenberg, het klim- of duikcentrum. In Eisden vind je Connectera, de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. In Winterslag (Genk) herbeleef je het leven als mijnwerker tijdens de C-mine Expeditie. Beklim ook zeker de 60 meter hoge schachtbok voor een prachtig uitzicht.

Shop 'til you drop!

Ook wie graag winkelt kan zijn of haar hartje ophalen in Limburg! Hasselt staat niet alleen bekend voor zijn jenever, het is ook dé modestad bij uitstek van de provincie. Grote winkelstraten en kleine boetieks: Hasselt heeft het! Shopping 1 in Genk is het oudste overdekte shoppingcenter in België. Perfect om te ontdekken tijdens een regenachtige dag. In Maasmechelen Village shop je heel wat luxemerken aan outlet prijzen. Pijnlijke voeten? Neem een pauze in één van de restaurants of bistro’s. Of koop gewoon een nieuw paar comfortabele schoenen 😉

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!