5 fotogenieke plekken in Gent

vrijdag 24 juli 2020 - 09:00
Stad Gent - Dienst Toerisme
Camera of smartphone klaar? Fotograferen maar!

Het graffitistraatje

Foto: Stad Gent - Dienst Toerisme

Je kent het Werregarenstraatje misschien beter als het graffitistraatje. Dit steegje is het canvas van heel wat jonge straatkunstenaars. Eerder dit jaar werden, tot grote spijt van velen, de muren nog helemaal wit geschilderd. Maar lang zijn ze niet leeg gebleven! Met wat geluk kan je een artiest live aan het werk zien.

Plantentuin Universiteit Gent

Foto: Plantentuin Universiteit Gent

De Gentse Plantentuin is 27.500m² groot! Je vindt er meer dan 10.000 verschillende plantensoorten, van prachtige bloemen tot eetbare planten. Er is een grote buitentuin met onder andere een rotstuin en mediterrane tuin. Maar neem zeker ook een kijkje in de serres. De binnen- en buitenvijvers zijn publiekslievelingen.

De Krook

Foto: Stad Gent - Dienst Toerisme

Fans van moderne architectuur kunnen hun hartje ophalen bij De Krook. Je vindt verschillende instellingen en diensten in het gebouw, waaronder de stadsbibliotheek. Vooral bij valavond laat het imposante gebouw zich van zijn mooiste kant zien.

Gras- en Korenlei

Foto: Stad Gent - Dienst Toerisme

Dit is misschien wel de drukstbezochte plek van heel Gent. De prachtige gevels van de gebouwen spiegelen zich in de Leie. Vanop één van de talrijke toeristenbootjes krijg je een compleet ander zicht op de stad.

Confiserie Temmerman

Foto: Stad Gent - Dienst Toerisme

Wedden dat je hier niet met lege handen vertrekt? Deze retro snoepwinkel staat vol met zoetigheid en Gentse lekkernijen. Een plezier voor je camera én je smaakpapillen 😉

Meer fotogenieke plekken in Gent vind je via de website van Visit Gent!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!