5 leuke kindermusea om uit te proberen in België

vrijdag 25 juni 2021 - 12:00
Hou houd je je bezig met kinderen of kleinkinderen in vakantie en/of als het regent? Het is een opgave, daar mag je zeker van zijn. Heb je kindermusea al eens uitgeprobeerd? Je kinderen kunnen spelen, leven zich uit én leren heel wat bij. Nog een voordeel: op het einde van de dag zijn ze zo moe dat ze als een blok in slaap vallen! Met deze 5 kindermusea kan je beginnen!

Het kindermuseum in Elsene

Het perfecte museum om eens afstand te nemen van schermen en videogames. Het museum staat boordevol prachtige decors voor inleefmomenten met jou en je kinderen. Zo leren ze heel wat over de wereld rondom hen. Het museum is interactief en speels, leert je je zintuigen gebruiken en zorgt voor heel veel dialoog tussen jou en je kinderen.

Het speelgoedmuseum in Mechelen

Hier leer je alles over speelgoed van vroeger en nu. Kun jij nog bikkelen? Of wil je het bikkelen en knikkeren aanleren aan je kinderen? Het speelgoedmuseum is de perfecte plek. Speelgoed, speelgoed, speelgoed en nog eens speelgoed, om naar te kijken én om mee te spelen. Een topper voor jong en oud! 

Het museum voor natuurwetenschappen in Laken

Dinosaurussen hebben geen geheimen meer voor jou en je kinderen. Een fantasiewereld die ooit echt op deze aarde heeft bestaan, ook al is het soms moeilijk te geloven. Heel wat dino-skeletten, opgezette dieren en interactieve spelletjes zorgen ervoor dat je uren geboeid door het museum wandelt. 

Technopolis in Mechelen

Hoe kan techniek leuk en interessant zijn? Technopolis heeft het antwoord gevonden. Het is een interactief museum waar curieuzeneuzemosterdpotten van 4 tot 104 echt alles over wetenschap en technologie kunnen ontdekken.

Het Gallo-Romeins museum in Tongeren

Het verre verleden dat je kent uit films of strips wordt opeens werkelijkheid. Een museum waar jong en oud geboeid door zijn, en waar je samen heel wat kan bijleren. Decors, maquettes en levensechte figuren tonen je hoe jij en je kinderen zouden leven zo veel jaren terug. Het is als het ware tijdreizen, speuren, luisteren en opzoeken met de hulp van leerrijke animaties en interactieve spelletjes.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!