5 leuke uitstappen in België voor natuurliefhebbers

maandag 28 juni 2021 - 13:00
Ook in eigen land hebben we tal van mooie groene plekken om je natuurhart op te halen. Wij geven je 5 tips!

Prachtige landschappen in Heuvelland

Vlakbij de Franse grens vind je de prachtige weidse landschappen van Heuvelland. De gemeente bestaat uit acht kleinere dorpjes en wordt gekenmerkt door, wat anders, een heuvelachtig landschap. De absolute uitschieter is de Kemmelberg.

In Westouter vind je bovendien een zetellift waarop je de mooie panorama's vanuit de hoogte kan beleven. Deze wandelroute van een klein 8 km leidt je langs de kabellift.

Vijverpracht in De Maten

Natuurgebied De Maten is een van de oudste natuurgebieden in België. Je vindt het gebied tussen Genk en Hasselt. Op het domein wandel je tussen een groot vijverlandschap, duinen en heide. En wie weet spot je wel een van de roerdompen die in het gebied leeft! Al is de kans is groter dat je hem hoort dan ziet. Zijn typische geluid lijkt een beetje op een misthoorn!

Je kan kiezen voor een korte wandeling of een iets meer intensievere uitstap. Alles kan!

Averbode Bos en Heide

De vennen, moerassen, heiden en bossen van het domein strekken zich uit over Tessenderlo, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem. Met de toren van de abdij van Averbode heb je altijd een referentiepunt als je zou verdwalen op het domein van Averbode Bos!

Wij raden je alvast deze wandelroute aan, want je krijgt een beloning van formaat op het einde van je wandeltocht: een ijsje in de beroemde Lekdreef!

Uitzichtpunt Le Tombeau du Géant

Plan je een uitstap naar de Ardennen, plan dan zeker een stop in het dorpje Botassart in de provincie Luxemburg. Je kan er een magnifieke wandeling doen die je leidt naar 'Het Graf van de Reus', een beboste heuvel die ingesloten is door de Semois. En vergeet je camera niet mee te nemen uiteraard, want hier kan je prachtige beelden maken.

Let op, dit is best een pittige wandeling, begin dus goed voorbereid!

De grandcanyon van België: Le Fondry des Chiens

In het natuurpark van Viroin-Hermeton, vlabij Nismes in de buurt van Namen, ligt de Fondry des Chiens, een kloof van 20 meter diep en 100 meter lang! Ze is ontstaan door het wegsijpelen van regenwater door de kalkstenen bodem. 

Je kan afdalen en door de kloof wandelen. Vergeet wel geen goede wandelschoenen, want er ligt uiteraard geen mooi wandelpad naar de bodem van de kloof. Rond de kloof ligt ook een groot grasland waar wilde orchideeën groeien, nog een extra reden om deze unieke plek te bezoeken.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!