5 viewpoints met adembenemend uitzicht in eigen land

maandag 15 juni 2020 - 10:46
Wil je deze zomer eens genieten van een adembenemend uitzicht? Daar hoef je helemaal niet voor naar het buitenland. Het kan ook gewoon hier bij ons.

1. De Vlooybergtoren in Tielt-Winge

De 11 meter hoge en 20 meter lange 'zwevende' trap is een kunstwerk van Yves Willems dat veel prijzen won, maar het uitzicht mag er zeker ook zijn. De trap, gemaakt uit roestvrij staal, staat namelijk bovenop de Vlooyberg, een van de hoogste heuvels van het Hageland. Daarbovenop is de trap ook omringd door een prachtig wandelnetwerk. Je herkent hem misschien ook van de serie 'Callboys', waarin de trap meerdere malen als decor diende. Zeker een bezoekje waard dus, maar voorzichtig op de baan hè!

2. Uitkijktoren De Wijers

De Wijers is een enorm natuurgebied dat zich uitstrekt tussen de Genkse mijntorens en het klaverblad van Lummen. Van op de 15 meter hoge houten toren kan je genieten van een uitzicht over meer dan honderd vijvers. Eerst een heleboel trappen trotseren, maar het is de moeite absoluut waard.

3. Kabelbaan Cordoba

De uit 'Eigen Kweek' bekende kabelbaan geeft je een prachtig ritje over het Heuvelland. Als bonus krijg je er een prachtig uitzicht bovenop dat je meteen doet denken aan een landschapsschilderijtje. Als je niet beter wist zou je denken dat je je ergens in de Franse Provence bevindt. Zeker met het uitzicht op de wijngaarden van Entre-Deux-Monts.

4. Connecterra Maasmechelen

Connecterra is één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het staat natuurlijk bekend voor zijn mijnverleden. Ondertussen is het door de natuur omgetoverd tot unieke ecosystemen. Het prachtige aan Connecterra zijn de terrils. Deze mijnsteenbergen ontstonden destijds door ophoping van overtollige grond door de steenkoolontginning. De 3 mijnterrils moeten eerst beklommen worden maar geven je dan wel zicht op de mooiste panorama in Vlaanderen.

 

5. Sas 4-toren in Dessel

Deze toren is uniek omdat hij je een uitzicht geeft over de kruising van drie kanalen. De kruising is een unicum in Europa en hoe kan je dat beter eren dan door er een 37 meter hoge toren op te bouwen? Die stevige beklimming zou je niet mogen tegenhouden want het uitzicht is fenomenaal.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!