6 uitstappen in Limburg die voor iedereen toegankelijk zijn

woensdag 24 juni 2020 - 15:43
Foto: Visit Limburg
Want iedereen is welkom in het prachtige Limburg!

Fietsen door het water

Het bekende Amerikaanse magazine ‘Time’ riep ‘Fietsen door het water’ in Bokrijk in 2018 nog uit tot één van de 100 beste plekken ter wereld. Wij geven ze geen ongelijk! Een vlak en geasfalteerde fiets- en wandelpad van ongeveer 6 km brengt je tot aan de prachtige vijvers en het verrassende pad er tussendoor.

Nationaal Park Hoge Kempen

Ook met een beperking kan je genieten van de natuurpracht in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het Zandloperpad aan de Mechelse Heide is aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. Het pad leidt je over 1,5 km doorheen de voormalige zandgroeve. Ook enkele wandelingen in Kattevennen en Pietersheim zijn geschikt voor rolstoelen en buggy’s.

Foto: Visit Limburg

Gallo-Romeins Museum Tongeren

In het Gallo-Romeins Museum wordt je terug gekatapulteerd naar de prehistorie en de tijd van de Romeinen. Het is vlot toegankelijk met brede doorgangen, ruime liften en toegankelijke toiletten. Voor blinden en slechtzienden zijn er rondleidingen mogelijk op aanvraag. In het museum staan ook heel wat voeltafels die het verleden écht tastbaar maken.

Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Op dit middeleeuws kasteeldomein vind je een hypermoderne brouwerij. Het bekende abdijbier Ter Dolen wordt er gebrouwen. Het kasteel kan bezocht worden met een rolstoel of buggy. Er vertrekt ook een toegankelijke wandelroute van 1,6 km aan het domein.

Foto: Visit Limburg

Fietsen in de fruitstreek

Aan het station van Sint-Truiden zijn verschillende soorten fietsen voor mensen met een beperking te huur. Er is een co-pilot tandem, een driewieler, een handbike en fietsen die voorzien zijn van een zitkuip met voetensteun en gordel voor een extra passagier.

Natuurgebied Resterheide

Het Lieveheersbeestjespad in Resterheide is helemaal aangepast voor rolstoelgebruikers, kinderwagens, blinden en slechtzienden. Het pad is 2,5 km lang en heeft belevingselementen en infoborden in braille.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!