6 verrassende plekken om te ontdekken in Brussel

woensdag 1 juli 2020 - 13:27
foto: unsplash
Ken je Brussel vooral van de Grote Markt en Manneke Pis? Laat je eens verrassen door deze minder bekende plekken!

Geniet van het uitzicht over Brussel

Foto: Anne Manteleers

Naast het Justitiepaleis heb je een prachtig uitkijkpunt over de stad vanop het Poelaertplein. Je kan er ook de Basiliek van Koekelberg en het Atomium spotten. De perfecte plek voor een mooie selfie! 

Beklim de triomfboog in het Jubelpark

Nog een plek met een wondermooi uitzicht is de triomfboog in het Jubelpark. Je geraakt er via de terrassen van het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, dat op de site ligt. Handig om te weten: de toegang tot het museum is gratis. Rond de triomfboog liggen tal van mooie tuinen waardoor je kan kuieren. Het perfecte namiddagje uit dus!

Gluur door het sleutelgat in het Jubelpark

In het Jubelpark vind je ook het Paviljoen der Menselijke Driften. Het gebouw zelf is naar een ontwerp van Victor Horta, het imposante beeldhouwwerk binnenin het gebouw is van Jef Lambeaux. Er doen verschillende verhalen de ronde over het paviljoen. Beide kunstenaars zouden het oneens zijn geraakt, waardoor het beeldhouwwerk achter slot en grendel verdween voor lange tijd. Volgens andere bronnen is het lange tijd onduidelijk geweest wie de eigenaar was van het gebouw, en was het daarom lange tijd niet toegankelijk voor het publiek.

Hoe dan ook, vandaag kan je het kunstwerk op bepaalde dagen bezoeken. Sta je toch per ongeluk voor een gesloten deur? Dan moet je zeker eens door het sleutelgat piepen! Zelfs zo kan je een glimp opvangen van het indrukwekkende beeldhouwwerk, dat liefde en genot, maar ook de donkere kanten van een mensenleven wil vatten.

Bezoek een gezellige markt

Op het Ardense Jagersplein in Schaarbeek kan je elke vrijdag tussen 14.00 uur en 20.00 terecht voor een markt met allerlei lekkernijen. Een sfeervolle plek om een apero te drinken!

Kuier in de Sint-Hubertus Galerijen

Pal in het centrum, naast het centraal station, vind je de Hubertus Galerijen. Het gaat om drie met glas overdekte winkelgalerijen: de Koningsgalerij, de Koninginnegalerij en de Prinsengalerij. Hoewel de galerijen dateren uit 1847 blijven ze een pareltje om te bezoeken. Leuk om te weten: in de galerij zit ook een bioscoop verscholen, Cinéma Galeries. Het interieur heeft een heerlijk nostalgische look!

Ga op zoek naar verrassende details

Foto: Wikimedia Commons

Brussel is een stad met een rijke geschiedenis, en die kan je soms ook letterlijk lezen op de gebouwen. Zo zie je onder de nok van het KBC-kantoor aan de Oude Graanmarkt bananen! Vroeger diende het gebouw als stockageruimte voor exotisch fruit, intussen heeft het fruit plaats gemaakt voor bankkluizen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!