De favoriete vakantieplek in eigen van land van Benjamien Schollaert

donderdag 6 augustus 2020 - 06:57
Op vakantie in eigen land. Milieuvriendelijk én goedkoop! Dat zijn twee vliegen in één klap. Ook onze presentatoren doen mee. Benjamien Schollaert wil zijn favoriete plekje in België met je delen.

“Mijn lievelingsplek om er even tussenuit te knijpen, ligt in De Ardennen. Het is de vallei van de Ninglinspo in de buurt van Remouchamps in de provincie Luik!"

De vallei van de Ninglinspo

"Je zit er in het midden van de natuur. Er is niet heel veel te bezichtigen enkel de rivier Ninglinspo en bos, bos en bos. Je kan er een fantastische wandeling maken langs de rivier. Met een beetje verbeelding waan je je in Zweden of in Canada. Je zit er in het midden van de natuur. Je hebt er geen lawaai van auto’s. Zo kom je er dus helemaal tot rust!”

Via deze link kan je met een gratis wandelkaart één van de mooiste wandelingen van de Belgische Ardennen maken. Het traject leidt je dus langsheen de Ninglinspo, een bergriviertje in de provincie Luik, doorheen het prachtig groene heuvellandschap rond Aywaille. Het is het enige bergriviertje dat ons land heeft. Het is makkelijker om een kaart aan te schaffen voor je aan de wandeling begint. Dit geldt voor alle wandelingen in de regio. Weet waar je vertrekt, welke pijltjes je moet volgen en hoe lang de routes zijn. Zo kan je steeds met een gerust hart vertrekken! (Klik hier voor meer informatie.)

Tips en tricks

  • Trek vooral goeie wandelschoenen aan want het pad is niet altijd even plat.
  • Je moet ook wel een beetje getraind zijn want de hellingen kunnen pittig zijn.
  • Het is niet meteen een wandeling om met een kinderwagen af te leggen.
  • Neem ook iets mee om te eten en te drinken, want cafés of restaurants vind je er amper.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!