De favoriete vakantieplek in eigen van land van Lars De Groote

maandag 13 juli 2020 - 08:35
Op vakantie in eigen land, goed voor het milieu en misschien wat beter voor de portemonnee! Dat zijn twee vliegen in één klap. Ook onze presentatoren doen mee. Lars De Groote wil zijn favoriete plekje in België met je delen.

“Ik en mijn vrouw Vanessa genieten het meest in het Vrijbroekpark in Mechelen. Het is vlakbij. Letterlijk in onze achtertuin. Het is dus de ideale plaats om te wandelen, te fietsen of te genieten op een terrasje. Er is ook een leuke speeltuin waar onze jongens uren geravot hebben. We hebben er dus mooie herinneringen aan overgehouden, maar ongetwijfeld zijn er nog meer in aantocht.”

Het Vrijbroekpark in Mechelen

“Er is heel veel te bezichtigen! De dreven en waterpartijen geven het park een statige indruk, maar het is de rozentuin die het park groots maakt. De tuin die meer dan 1000 rozensoorten telt, kreeg de prestigieuze 'Award of Garden Excellence'. Nu staat alles prachtig in bloei. Alles samen meer dan 60 hectare en prima onderhouden! Het is een groene long aan de rand van de stad, en veel mooier dan de doorsnee Engelse tuin.”

“We wonen er dus vlak naast en hebben besloten hier nooit meer weg te gaan. Het park is fantastisch, maar het plekje in het park waar ik het meest tot rust kom is op één van de bruggen: de brug bij de dikke karpers. Daar is deze leuk selfie genomen. Dat is ook nog een goede tip: Kom! Geniet! En neem een goede camera mee!”

Wandelingen en workshops

In het Vrijbroekpark kan je vanalles doen. Je kan er vissen, maar ook tennissen of andere sporten beoefenen. Via deze link vind je meer informatie. Hou je meer van wandelen of wil je iets bijleren? Dan kan jij beter op deze pagina klikken. Je kan er verschillende doe-het-zelf wandelingen doen, voor jezelf of voor het hele gezin. Is het een wandeling op blote voeten? Of een wandeling voor volwassenen door de rozentuin met wat geschiedenis? Voor ieder wat wils! De hele zomer lang kan je ook workshops volgen. In het Vrijbroekpark in Mechelen ga je je niet vervelen! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!