Deze 5 plekken in Leuven moet je gezien hebben

maandag 20 juli 2020 - 08:07
Leuven is veel meer dan een studentenstad. Je vindt er ook prachtige, groene plekken om tot rust te komen en er zijn zeker ook andere gezellige pleinen dan de Grote of Oude Markt. Kijk maar!

Dijlepark

Ongetwijfeld het meest romantische - en het best verborgen - plekje van Leuven. Deze groene oase ligt verborgen in het centrum van Leuven met middenin het park een vijver met een pittoresk brugje erover. 

Abdij van Park

Vlak buiten het centrum van Leuven kan je cultuur én natuur opsnuiven. Je kan er een unieke blik achter de schermen krijgen van de abdij, maar ook een ontspannende wandeling maken rond de vijvers en weilanden op de historische site.

Groot Begijnhof

 

Verdwaal in de straatjes, pleintjes, tuinen en parken van het begijnhof, dat al uit de 13de eeuw dateert. Je bezoekt trouwens niet zomaar een begijnhof, want sinds 1998 staat het Groot Begijnhof op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

De Vaartkom

De oude industriezone rond de Vaart van Leuven heeft de voorbije jaren een grondige opfrisbeurt gekregen. Je vindt er winkels, leuke plekjes om te lunchen of te dineren én je kan er heerlijk zonnen bij mooi weer! 

In de omgeving van de Vaart vind je ook verschillende kleinere parken voorzien van fietspaden, zoals het nieuwe Sluispark en Tweewaters.

Ga op zoek naar street art

In Leuven vind je op heel veel plaatsen indrukwekkende street art. De stad heeft alvast een handig grondplan gemaakt, om alle straatkunstwerken te gaan bewonderen.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!