Ontdek de groenste plekken van Brussel met fietsknooppunten

vrijdag 2 juli 2021 - 15:06
Wonen in Brussel
Goed nieuws voor fietsers! Sinds kort kan je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ook het fietsknooppuntennetwerk gebruiken. In Vlaanderen bestaat dat handige systeem al lang. De Brusselse knooppunten brengen je langs de mooiste parken en de groenste plekken van het gewest.

Fietsen in Brussel blijft een uitdaging. Op veel plekken is er zoveel autoverkeer dat je het gevoel hebt dat je als fietser in de weg rijdt. Maar er zijn gelukkig ook heel veel fietsvriendelijke straten in het Hoofdstedelijk Gewest. En dankzij het fietsknooppuntennetwerk kan je nu ook gemakkelijk laveren tussen Vlaanderen en Brussel. 

Van knooppunt naar knooppunt

Het zijn de inwoners van Brussel zelf die met de knooppunten gestart zijn. De routes sluiten mooi aan op het fietsknooppuntennetwerk van Vlaams-Brabant. Momenteel draait de routeplanner op de app van Routeyou, maar het is de bedoeling dat ook andere routeplanners de gegevens gaan overnemen. Je kan de kaart met knooppunten hier vinden. 

Boudewijnpark in Jette

Eén van de mooiste stukken groen die je langs het traject vindt, is het Boudewijnpark in Jette met daarop aansluitend het moeras van Ganshoren, het Laarbeekbos en het Dieleghembos.

Ladbyiker Katleen ontdekt de plek tijdens één van haar fietstochten voor het programma 'Zot Veel Vakantie'. "Als je hier rondrijdt, heb je een instant vakantiegevoel. Het park is uitgestrekt en straalt veel rust uit. Er zijn speelzones maar ook stukken wilde natuur. Voor ieder wat wils." In het park is er ook de Fabiola guinguette. Guinguette is een typisch Brussels woord voor een cafeetje in een park.

Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud

Als je langs de knooppunten in Brussel fietst, passeer je uiteraard ook langs de groene long van het Gewest: het Ter Kamerenbos en het Zoniënwoud. Hier kan je urenlang rondhangen. In Ter Kamerenbos kan je een bezoek brengen aan chalet Robinson. Het is een restaurant in een houten chalet met drie verdiepingen, met een cocktailbar en een terras met zicht op het meer. Om de chalet te bereiken, moet je een veerpontje nemen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!