Van Poperinge tot Dubai: 5 bijzondere fietsroutes getipt door de Radio 2-luisteraars

maandag 7 juni 2021 - 20:04
Kim Debrie vroeg aan de Radio 2-luisteraars om de beste fietsroutes door te sturen. We kregen massaal veel reacties met persoonlijke tips en de allerleukste plekjes. Ready, set, go!

Vleteren

De grote bierliefhebbers onder ons kunnen de tip van luisteraar Didier Duyck zeker gebruiken. Hij raadt de bierfietsroute in Vleteren aan. Via deze route kom je langs drie brouwerijen en kan je halt houden in één van de gezellige kroegen waar je de Westhoekbieren kan proeven. 

Wat moet je weten?

 • Route: In en rond Poperinge, te volgen met knooppunten
 • Afstand: Glooiende fietsroute van 33 km
 • De volledige route kan je hier ontdekken: Bierfietsroute Poperinge

Trimaarzate

Luisteraar Koenraad Lefevre woont in West-Vlaanderen en raadt de Trimaarzate aan, een traject dat je kan koppelen aan de Gulden Sporen route. "Je vertrekt in Spiere en fietst door prachtige open velden langs het kanaal Bossuit-Kortrijk tot de Schelde. Daarna ga je richting Kortrijk over een glooiend landschap. Het grote voordeel is dat alles veilig en verkeersvrij is."

Wat moet je weten?

 • Route: In en rond Avelgem, te volgen met GPS
 • Afstand: Korte fietsroute van 14 km
 • De volledige route kan je hier ontdekken: Trimaarzate

Installeer de gratis app van Vlaanderen Fietsland. Daar kan je allerlei fietsroutes ontdekken aan de hand van Vlaamse fietsknooppunten.

Luisteraar Christine Ackaert

Moerbeke

Luisteraar Patrick Bracke woont in het Pajottenland en geeft nog een tip voor zij die ook van wandelen houden. In Moerbeke kan je de Bosberg ontdekken, een heel mooie locatie om de beentjes te strekken. "Hier passeren vooral veel wielertoeristen, zoals gisteren het Pink Lady team met tientallen wielrensters, begeleiders én een Pink Lady wagen. Maar de belangrijkste wandelroute blijft de Ringmus wandeling, een echte aanrader." 

Wat moet je weten?

 • Route: In en rond Galmaarden, te volgen met GPS
 • Afstand: Vlak wandelen, 9 km
 • De volledige route kan je hier ontdekken: Ringmus Wandeling

Langs het water van de Ijzer

Annie Desmytter uit Alveringem tipt de lokale rivier de Ijzer als hotspot. "Het is wel al een hele tijd geleden dat ik nog gefietst heb maar mijn favoriete fietsroutes zijn die langs het water van rivier de Ijzer naar Veurne, Ieper of Diksmuide. Dat is zalig om te fietsen op mooie zonnige dagen. Daar kan je prachtige dingen zien en vaak maak ik ook mooie kiekjes."

Dubai

Voor zij die graag kiezen voor een fietsvakantie in het buitenland tipt luisteraar Patrick Schelfhout nog een heel mooie route in Dubai, waar hij woont. Genieten in de hete zon kan je op het Al Qudra Cycle Track, een route op zo'n 30 minuten van het centrum van Dubai waar je fietspaden ontdekt doorheen de uitgestrekte woestijn. Bijtanken kan je daarna in het mooie centrum van de wereldstad. 

Wat moet je weten?

 • Route: In en rond Dubai, te volgen met GPS
 • De volledige route kan je hier ontdekken: Fietspad Al Qudra

Vlaanderen Fietsland

Christine Ackaert uit Brugge geeft de algemene tip om de gratis app van Vlaanderen Fietsland te installeren. "Daar kan je allerlei fietsroutes ontdekken aan de hand van Vlaamse fietsknooppunten. Je kan zelf kiezen om online routes aan te maken en die op te app te downloaden, zo heb je alles wat je moet weten op zak en geraak je onderweg nooit verdwaald." 

Lieveroute

Luisteraar Jan Banckaert is een lokale boer in Lievegem en geniet al jaren middenin de rust. Hij raadt de mooie Lieveroute aan die passeert langs zijn voordeur: "Zij die zin hebben mogen altijd helpen mijn koetjes te komen melken."

Wat moet je weten?

 • Route: In en rond Lievegem, te volgen met GPS
 • Afstand: Vlak, glooiende route van 38 km
 • De volledige route kan je hier ontdekken: Lieveroute

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!