Een cocktail van avocado en krab, smakelijk!

vrijdag 28 februari 2020 - 14:39
Een klassieker die het altijd goed blijft doen én ook heerlijk is, maar met wat extra avocado meteen moderner is.

Ingrediënten


Voor 4 personen:

  • 1 limoen, schoongeboend
  • 1 rijpe avocado
  • Een paar jonge blaadjes van kropsla
  • 1 blikje krab, uitgelekt
  • 2 el mayonaise
  • 3 druppels tabasco (flesje 57 ml)
  • chilipeper


Bereiding

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Snijd de avocado in de lengte rond de pit doormidden.

Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Probeer het vruchtvlees en de schil intact te houden.

Snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met wat limoensap, maar houd 1 el sap achter voor de dressing.

Snijd de blaadjes kropsla in reepjes.

Meng de avocado, de uitgelekte krab en de sla.

Meng de mayonaise, de tabasco, de helft van het limoenrasp en 1 el limoensap.

Breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de cocktail.

Garneer met wat chilipeper.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!