Appeltaart op grootmoeders wijze

woensdag 12 oktober 2011 - 12:31
appeltaart op grootmoeders wijze
Een leuk vieruurtje voor de kids als ze terugkomen van school.

Een leuk vieruurtje voor de kids als ze terugkomen van school.

INGREDIENTEN
(6 personen)

  • 4 zoete appelen (vb jonagold, pink lady...)
  • 0.4 L room
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestok
  • kaneelpoeder
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bakvorm van 20 cm
  • bloem
  • boter
  • bakpapier
  • gedroogde erwten


BEREIDING

  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Bestrijk de bakvorm met wat boter en bloem. Leg het deeg in de vorm en doorprik het deeg enkele malen met een vork. Leg bakpapier en een gewicht (bakbonben of gedroogde erwten) op het deeg en bak gedurende 10 minuten op 170 graden.
  • Haal de taart uit de oven en verwijder bakpapier en erwten.
  • Zet de oven op 185 graden.
  • Schil de appels, snijd ze in fijne reepjes en verdeel over de taartbodem. Meng de eieren suiker en room en voeg het merg van de vanillestok toe. Giet het mensel op de appeltjes tot juist onder de taartrand.
  • Bak gedurende 25 minuten op 185 graden (tot het mengsel gestold is). Laat afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder.

(Bron : receptjes.be)

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!