Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen

ma 21 mei - 10:17

Een verrassende maar daarom niet minder lekkere combinatie.
Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen

Een verrassende maar daarom niet minder lekkere combinatie.

Ingrediënten (4 tot 6 personen):

  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 4 à 5 el dubbele room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 aardappelen
  • 2 appels ( golden)
  • boter
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 stengels groene selderij
  • 300 g artisanale bloedworst
  • 1 cirkel bladerdeeg
  • peper en zout

BEREIDING

  • Meng de sjalotten, de room en de olie. Kook de geschilde aardappelen en snij ze in dunne plakjes van 4 mm. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes. Kleur ze lichtjes in een klein klompje boter. Bak de spekblokjes in de pan.
  • Snij de selder in fijne stukjes en de ontvelde worst in schijfjes van 4 à 5 mm. Rol het deeg uit, drapeer het over een lage taartvorm en prik erin met een vork. Leg de worst en de aardappelen op het deeg en doe er de sjalottenmengeling over. Voeg eventueel de rest van de room toe. Werk af met zout en peper.
  • Warm op in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, dan krijg je een knapperige bodem verkrijgt.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet