Bladerdeeg met bloedworst, appels en aardappelen
ma 21 mei - 10:17
Een verrassende maar daarom niet minder lekkere combinatie.
Een verrassende maar daarom niet minder lekkere combinatie.
Ingrediënten (4 tot 6 personen):
- 2 fijngesnipperde sjalotten
- 4 à 5 el dubbele room
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 aardappelen
- 2 appels ( golden)
- boter
- 150 g gerookte spekblokjes
- 2 stengels groene selderij
- 300 g artisanale bloedworst
- 1 cirkel bladerdeeg
- peper en zout
BEREIDING
- Meng de sjalotten, de room en de olie. Kook de geschilde aardappelen en snij ze in dunne plakjes van 4 mm. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes. Kleur ze lichtjes in een klein klompje boter. Bak de spekblokjes in de pan.
- Snij de selder in fijne stukjes en de ontvelde worst in schijfjes van 4 à 5 mm. Rol het deeg uit, drapeer het over een lage taartvorm en prik erin met een vork. Leg de worst en de aardappelen op het deeg en doe er de sjalottenmengeling over. Voeg eventueel de rest van de room toe. Werk af met zout en peper.
- Warm op in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten, dan krijg je een knapperige bodem verkrijgt.