Brochettes van kippelevertjes

maandag 27 juni 2016 - 11:29
Misschien niet meteen aan gedacht, maar waarom niet een brochettes maken met kippelevertjes?
Heel wat mensen vinden kippenlevertjes misschien wansmakelijk, maar dat is onterecht. Het is een goedkoop product met een bijzondere smaak. Koop de levertjes wel kraakvers en laat ze geen dagen in de koelkast liggen.
Op zich een geweldig product dus waar je nogal wat kanten mee uitkan.
Neem nu brochettes van kippelevertjes. Moet je proberen!

Brochettes van kippelevertjes

INGREDIENTEN (voor 6 personen)
  • 200 g kippenlevertjes
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 gele paprika
  • peper en zout
  • olijfolie
BEREIDING
  • Kook de kippenlevertjes in water even kort voor (max 5 min.). Spoel ze meteen met koud water en laat de levertjes uitlekken.
  • Maak alle paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Doe de levertjes dan afwisselend met de paprika’s aan de spiesen. Kruid met een beetje peper en zout.
  • Bestrijk de levers en de paprika met een beetje olie vóór het roosteren. Leg de spiesen op het rooster en reken dan ca. 5 minuten. Keer de spiesen regelmatig om.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!