Burger van lamsgehakt met spinazie en peren, crunchy gebakken aardappelen
vr 30 mrt. - 10:11
Door zijn typische smaak is lamsvlees niet altijd geliefd bij kinderen. Met dit receptje wordt het vast een topfavoriet. Gebruik niet te veel specerijen, deze worden niet altijd gesmaakt door kinderen
Door zijn typische smaak is lamsvlees niet altijd geliefd bij kinderen. Met dit receptje wordt het vast een topfavoriet. Gebruik niet te veel specerijen, deze worden niet altijd gesmaakt door kinderen.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 600 g lamsgehakt
- 50 g broodkruim
- 1 eitje
- 400 g verse spinazie
- 3 peren
- 2 eetl suiker
- Citroensap
- 12 kleine bloemige aardappelen
- Olie
BEREIDING
- Meng het lamsgehakt met een eitje en wat broodkruim. Kruid eventueel wat bij.
- Maak er burgers van en bak deze in de pan.
- Was de spinaziebladeren en kook ze kort in wat gezouten water. Laat ze uitlekken en pers het overtollige water eruit. Snijd de spinazie grof.
- Was en schil de peren. Snijd ze in kleine stukjes. Kook de peren gaat met wat suiker en citroensap. Vermeng met de spinazie.
- Schil de aardappelen, maar laat heel. Kook ze even op en giet ze af. Bluts ze in een pan. Vermeng ze met wat olie en laat ze op een plaat in de oven garen voor zo’n 20 minuten.
- Schik de spinazie-peermengeling op het bord. Schik de lamsburger er tegenaan. Werk af met de crunchyaardappeltjes.
In samenwerking met Geert Van Der Bruggen en Ambiance Culinair.