Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Crema Catalana

ma 22 okt. - 1:30

De Madammen gaan deze week naar Barcelona. Cathérine zit al duidelijk met haar hoofd in Spaanse en Catalaanse sferen...
Crema Catalana

INGREDIENTEN
(voor ongeveer 6 schaaltjes)

  • 200 gr suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 el maizena
  • geraspte schil van citroen
  • 1 kaneelstokje
  • 5 dl melk.


BEREIDING

  • Klop in een grote kom 150 gr suiker met de eidooiers schuimig.
  • Roer de maizena en het citroenrasp erdoor, doe het kaneelstokje erin en giet de melk erbij.
  • Giet het geheel in een pan en verwarm de melk onder voortdurend roeren op laag vuur.
  • Blijf roeren tot het mengsel begint te binden en er een dikke, lichtgele romige vla ontstaat.
  • Neem de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en verdeel de vla over vier vuurvaste schaaltjes.
  • Laat de vla afkoelen en zet de schaaltjes dan nog een uur in de koelkast.
  • Verhit de grill van de oven zo heet mogelijk.
  • Strooi de rest van de suiker over de schaaltjes en zet de schaaltjes kort onder de grill tot de suiker een mooi karamellaagje vormt. Serveer direkt.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet