De kookketting: Seitanstoverij
ma 2 jan. - 3:18
Een recept van Sylvie Steelandt uit Gent.
Een recept van Sylvie Steelandt uit Gent.
Nodig:
Voor 4 personen
Marinade
- 0,20l rode wijn
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1,3 el olie
- 1 teentje look
- 2 laurierblaadjes
- 350 g seitan (in blokjes van 2 cm)
- tijm, peterselie, peper en zout
Stoverij
- 1 el olie
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 wortel in kleine blokjes
- 1 prei (zowel groen als wit) in schijfjes
- 1 el bloem
- 1 potje tomatenpuree
- 1 el mosterd
- 4 sneden peperkoek
- 1 el bloem
- 1,5 el olie
- 350 g champignons
Bereidingswijze
- Combineer alle ingrediënten van de marinade met de seitan en laat minstens een uur in de koelkast staan. Roer af en toe om.
- Giet het marinadevocht door een zeef en zet opzij. Scheid de seitan van de kruiden enz.
- Verwarm 1 el olie in een pot laat de ui en look fruiten.
- Voeg wortel, prei, tomatenpuree, mosterd, verkruimelde peperkoek en bloem toe, roer om, voeg het marinadevocht erbij en breng aan de kook. Eens het geheel kookt, zet je het vuur zachter, plaats je een deksel op de pot en laat je alles een halfuurtje sudderen.
- Verwarm ondertussen 2 el olie in een steelpan en bak de seitan langzaam goudbruin. Eens de seitan stilletjesaan bruin begint te worden, voeg je ook de champignons toe. Bak tot alles gaar is en voeg bij het stoofpotje.
- Laat nog minstens 10 minuten verder trekken voor het serveren.