Gebakken rog met bloemkool en tomatensiroop
vr 9 nov. - 2:00
Vis met een tomatensiroopje... Speciaal!
Vis met een tomatensiroopje... Speciaal!
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 1 kleine bloemkool
- 4 roggenvleugels van 200 g
- boter
- 4 el kleine kappers
- aardappelpuree
Voor de tomatensiroop:
- 500 g tomaten
- 1 dl witte wijn
- het sap van 1 citroen
- 10 gram poedersuiker
- zout
- 8 g maïszetmeel
BEREIDING
- Mix voor de tomatensiroop de tomaten fijn.
- Breng ze met de wijn, het citroensap, de suiker en een snuif zout aan de kook en bind met maïszetmeel.
- Laat 20 minuten zacht sudderen, giet door een zeef en laat afkoelen.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
- Bak de roggenvleugels gaar in ruim boter, haal nadien uit de pan en laat de boter bruin worden.
- Blus met de kappers en hun vocht, voeg nog een klont boter toe.
- Wentel de bloemkool door de saus en serveer bij de vis.
- Werk af met de tomatensiroop en serveer met aardappelpuree.
(BRON : Weekend Knack)