Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gebakken rog met bloemkool en tomatensiroop

vr 9 nov. - 2:00

Vis met een tomatensiroopje... Speciaal!
Gebakken rog met bloemkool en tomatensiroop

Vis met een tomatensiroopje... Speciaal!

INGREDIENTEN
(4 personen)

  • 1 kleine bloemkool
  • 4 roggenvleugels van 200 g
  • boter
  • 4 el kleine kappers
  • aardappelpuree


Voor de tomatensiroop:

  • 500 g tomaten
  • 1 dl witte wijn
  • het sap van 1 citroen
  • 10 gram poedersuiker
  • zout
  • 8 g maïszetmeel


BEREIDING

  • Mix voor de tomatensiroop de tomaten fijn.
  • Breng ze met de wijn, het citroensap, de suiker en een snuif zout aan de kook en bind met maïszetmeel.
  • Laat 20 minuten zacht sudderen, giet door een zeef en laat afkoelen.
  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar.
  • Bak de roggenvleugels gaar in ruim boter, haal nadien uit de pan en laat de boter bruin worden.
  • Blus met de kappers en hun vocht, voeg nog een klont boter toe.
  • Wentel de bloemkool door de saus en serveer bij de vis.
  • Werk af met de tomatensiroop en serveer met aardappelpuree.


(BRON : Weekend Knack)

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet