Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Gebakken zalm met limoenrijst: lekker én gezond

vr 22 apr. - 9:30

Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker, gezond en vers wilt koken
Dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en toch lekker, gezond en vers wilt koken. Jeroen maakt een stuk zalm met kokos-limoenrijst en gebakken wokgroenten. Het ziet er chique uit, maar is eenvoudiger dan je denkt.
Bereidingstijd: 45 minuten

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 800 g zalmfilet
  • 1 zakje wokgroentenmix
  • 1 ui
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 3 cm gember
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 chilipeper
  • 250 g basmatirijst
  • 250 ml kokosmelk
  • olijfolie
  • neutrale olie
  • sesamolie
  • sojasaus
  • sweet chili saus
  • boter
  • zout
  • peper
EXTRA MATERIAAL:
  • Een rasp
  • Een wok

BEREIDING

  • Pel en snipper de ui. Kneus en halveer het citroengras.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot. Stoof de uien en doe er de limoenblaadjes en het citroengras bij.
  • Doe de rijst bij de ui en bevochtig met kokosmelk. Vul het blik of doosje van de kokosmelk met water en giet dat ook bij de rijst. Kruid met een snuifje zout.
  • TIP: Om rijst te koken, gebruik je twee hoeveelheden vocht op één hoeveelheid rijst.
  • Breng aan de kook en laat garen met het deksel op de kookpot op een zacht vuur.
  • Kruid de zalm met peper en zout.
  • Zet een pan op het vuur met een scheut neutrale olie en een klontje boter.
  • Bak de zalm op de velkant en lepel er de hete vetstof over.
  • TIP: Zalm is het lekkerst als hij niet helemaal doorbakken is. De vis moet warm zijn vanbinnen, maar mag nog wat donkerroze zijn.
  • Schil de gember en pel de knoflook.
  • Verhit een scheut neutrale olie in een wok en bak de wokgroenten. Rasp er gember, knoflook en chilipeper bij.
  • TIP: Vries een chilipepertje in en rasp de hoeveelheid die je nodig hebt. De rest van het pepertje kan daarna terug in de diepvriezer.
  • Breng de groenten op smaak met een scheutje sesamolie, een beetje sojasaus en wat sweet chilisaus.
  • Serveer de gebakken zalm met de wokgroenten en de kokos-limoenrijst.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet