Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je een heerlijke gehaktschotel met witloof

In de keuken

ma 20 sep. - 10:54

In plaats van witloof in hespenrolletjes gaan we deze keer voor gehakt! Wat denk je? Iets voor jou?
© Canva

Dit heb je nodig: (4 personen)

  • 2 uien
  • 750 gr gemengd gehakt
  • 1 kgwitloof
  • 2 tomaten

Aan de slag! 

Bak een ui in de pan tot hij glazig wordt (niet bruin!) en verdeel de gebakken ui daarna over een vuurvaste ovenschotel.

Bak het gehakt in dezelfde pan en doe dit eveneens in de vuurvaste schotel.

Snij het witloof in stukjes van ongeveer 1 cm en stoof het gaar in dezelfde pan (voeg indien nodig een klein beetje water toe). Om de bittere smaak van het witloof wat te verzachten kan je een beetje suiker toevoegen.

Pel intussen de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes. Als het witloof bijna gaar is, leg je de stukjes tomaat bij het witloof.

Laat een tiental minuten op een zacht vuurtje stoven tot de groenten gaar zijn en leg ze dan op het gehakt. Maak intussen een luchtige aardappelpuree en leg die bovenaan op het gehakt en de groenten in de vuurvaste schotel. Strooi een beetje paneermeel over de puree en leg er ook enkele stukjes boter op.

Zet het geheel in de oven op 200° (30 minuten als de ingrediënten op voorhand werden klaargemaakt en als ze dus zijn afgekoeld, halveer de oventijd indien de groenten nog warm zijn). Zet de schotel nog heel even onder de grill, om een korstje te vormen.

Dit is een recept van Hilde Paulussen.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet