Haal de kalfsniertjes meteen in je huis!
do 31 mrt. - 9:30
Kalfsniertjes worden zwaar onderschat in onze keuken. Dit recept is alvast een reden om ze een kans te geven.
Kalfsniertjes worden zwaar onderschat in onze keuken. Dat vindt ook Michael Rewers, Chef bij Bistrot du Nord in Antwerpen. Hij zegt dat we de stukjes vlees een kans moeten geven. Hieronder vind je alvast een recept om je op weg te helpen.
Kalfsniertjes Baugé
TIP: Je kan ze in hun eigen vet afbakken om hen een extra smaakboost te geven. Zorg er wel voor dat de niertjes mooi rosé blijven, anders worden ze snel taai.
INGREDIENTEN
(voor vier personen)
- 2 grote of 4 kleine kalfsnieren (te bestellen bij de slager, vraag het natuurlijke vet rondom te laten zitten)
- Niervet van de niertjes
- Peper en zout
- Witte wijn
- 250 ml room
- Mosterd
- Enkele dragonblaadjes, gehakt
BEREIDING
- Snijd het niervet rondom mooi bij. Bedoeling is dat de nier een gelijkmatig laagje vet rond zich heeft.
- Snijd de niertjes in gelijke stukken en bak ze in niervet in een sauteuse. Kruid met peper en zout. Haal ze eenmaal gaar uit de pan en houd ze warm.
- Verwijder het vet uit de pan en kook de laksappen met een scheutje wijn en room los. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout. Werk af met dragonblaadjes en een beetje mosterd.
- Snij d de nier in plakjes. Dien op met de saus.
BRON: Johan Segers - 't Fornuis in Antwerpen