Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Kerstrecept: krabcocktail

In de keuken

radio2 kerst

di 27 dec. - 1:55

Dit is een traditioneel voorgerecht waarin Jeroen Meus de garnalen vervangt door krab...
Krabcocktail
© Dagelijkse kost
De dressing kun je ruim van tevoren klaarmaken, maar wacht met de appel-seldersalsa en het samenstellen van de cocktail. De sla en de salsa moeten immers lekker krokant blijven.

Wat heb je nodig: (4 personen)

Voor de krab:
  • 400 gr krab uit blik
  • een scheutje olijfolie
  • 1 limoen
Voor de appel-seldersalsa:
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 appel (Granny Smith )
  • 1 sjalot
  • 1 dl olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn (of witte wijnazijn)
  • ½ bussel bieslook
  • ¼ bussel dragon
  • peper
  • zout
Voor de cocktaildressing:
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • een scheutje whisky
  • zout
  • cayennepeper
Voor de afwerking:
  • 1 krulandijvie
  • 4 eieren
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje azijn
  • een handvol kroepoek

Aan de slag:

Cocktaildressing

Meng de yoghurt met mayonaise en ketchup.

Roer er een klein scheutje whisky door en breng op smaak met een snuifje zout en cayennepeper.

Dek af en bewaar in de koelkast.

Appel-seldersalsa

Haal de blaadjes van de bleekselder en spoel ze onder stromend water. Haal de lange draden zo veel mogelijk weg. Gebruik eventueel een dunschiller.

Snijd de selder in heel fijne blokjes (brunoise).

Snijd de appel ook in brunoise. Pel de sjalot en snipper hem heel fijn.

Meng de selder met de appel en de sjalot.

Doe olijfolie en appel- of sherry-azijn bij de salsa. Breng op smaak met peper en zout.

Snipper de bieslook en dragon heel fijn en doe het bij de appel-seldersalsa. Dek af en bewaar in de koelkast.

Afwerken en serveren:

Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik alleen de binnenste knapperige blaadjes voor dit gerecht.

Leg de blaadjes in ijskoud water waar je eventueel wat ijsblokjes bij doet. Laat uitlekken in een vergiet.

Kook de eieren hard. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.

Pel de eieren en plet ze met een vork.

Laat de krab uitlekken. Haal ze met een vork uit elkaar en meng het vlees met een scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.

Meng de krulandijvie met een scheutje olijfolie en een likje azijn.

Leg een beetje appel-seldersalsa op de bodem van een groot glas.

Leg er een laag krab op.

Schep een laag ‘mimosa’ (geprakte eieren) over de krab en lepel er wat cocktaildressing over.

Eindig met een toefje krulandijvie en wat verkruimelde kroepoek.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet