Heerlijke navarin van lam met voorjaarsgroenten
do 25 feb. - 7:29
Een ideaal gerecht voor op een luie zondag! Dit receptje vraagt veel tijd, maar loont absoluut de moeite. Je kan dit maken in elk seizoen met de groenten die er zijn. Een aardappelgratin is hier ook opperbest bij.
Wat heb je nodig? (Voor 4 personen)
- 800 g lamsbout of nekstukken in kleine stukken versneden
- Stukje gember van 50g
- 3 sjalotjes
- 4 teentjes look
- 2 flesjes Malheur-bier
- Voorjaarsgroenten: asperges, erwtjes, boontjes,…
- Jonge aardappelen
- Peper en zout
- Boter
- Dragonpluksels
Aan de slag:
- Kruid het vlees met peper en zout en bak het op een hevig vuur aan in de pan. Bestrooi het met wat bloem en blus met het bier. Doe alles in een vuurvaste pan of ovenschaal met deksel.
- Snijd de sjalot, de look en de gember fijn. Stoof deze even aan en voeg het mengsel bij het lam. Meng alles en let er op dat het lam goed onderstaat. Zet het deksel erop en laat het zachtjes garen in een oven van 140°C voor 2 uur.
- Haal het vlees uit de pan wanneer het gaar is en hou het even opzij. Doorzeef de jus en laat eventueel wat inkoken. Doe de jus opnieuw bij het vlees.
- Kook de groenten en jonge aardappelen apart beetgaar en voeg ze bij de navarin. Werk af met verse dragon.